SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
📖 Röda Tråden

Håbo FF Fonden

Bakgrund

Fotboll är världens största idrott och Sveriges nationalsport. Fotboll ska vara en idrott som är öppen för alla. Håbo FF är den enda fotbollsförening i Håbo kommun som erbjuder fotboll för såväl pojkar som flickor från knattar i fem-sexårsåldern till A-lagsnivå. I jämförelse med många andra sporter är fotboll en förhållandevis billig sport att utöva. Trots det kostar det att vara med i en förening och Håbo FF är inte ett undantag. Den kostnaden kan i vissa fall vara ett hinder för en pojke eller flicka att spela fotboll, vilket är olyckligt och något som Håbo FF vill motverka. I syfte att underlätta för att även barn från familjer med ansträngd ekonomi ska kunna spela fotboll i Håbo FF har styrelsen i Håbo FF beslutat att inrätta en speciell fond, Håbo FF Fonden, från vilken bidrag till främst medlems- och deltagaravgiften ska utgå. Syftet är att fonden helt ska finansieras av till fonden direkt riktade sponsorer.

 

Vill du bidra? Stort tack i så fall! Sätt in ditt bidrag i valfri storlek på BG 791-9764 eller Swisha till 123 470 1033, märk inbetalningen med ”FONDEN”.

 

Förutsättningar för att beviljas bidrag från fonden

Den förälder som anser sig inte klara av att betala medlems- och deltagaravgiften för sitt barn ska prata med lagledaren eller huvudtränaren i det lag barnet spelar. Lagledaren eller huvudtränaren tar därefter kontakt med fondens kontaktperson via mejladressen fond@haboff.se och redogör för de aktuella förutsättningarna som gäller för det barnet, t.ex. beträffande hushållets inkomster, antalet barn i hushållet m.m. Fondens kontaktperson utses av Håbo FF:s styrelse och vem det är framgår här nedan. Kontaktpersonen tillsammans med Inkluderingsutskottet bestämmer vem som ska få bidrag från fonden och storleken på bidraget. De totala bidragen för ett år får aldrig överstiga tillgångarna i fonden.

 

När måste ansökan om bidrag från fonden göras? 

För varje år bestämmer Håbo FF:s styrelse det datum då medlems- och deltagaravgiften måste vara betald, vanligtvis har vi i föreningen ett avgiftsår 1 april - 31 mars. Senast 20 dagar före det datumet måste den förälder som önskar ansöka om bidrag från fonden kontakta lagledaren eller lagets huvudtränare. Senast 15 dagar före det datum avgiften ska vara betald ska lagledaren/huvudtränaren informera fondens kontaktperson. Besked om vem som erhåller bidrag och bidragets omfattning meddelas lagledaren/huvudtränaren senast fem dagar före det datum avgiften ska vara betald. Lagledaren/huvudtränaren informerar därefter snarast den som ansökt om bidrag. 

 

Fondens Råd

Fondens Råd består av Madeleine Wickgren, styrelsemedlem i Håbo FF samt Inkluderingsutskottet. Enklaste kontaktvägen är via mejl på fond@haboff.se.

 

 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Våra stolta huvudsponsorer
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa