SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
📖 Röda Tråden

 
DROGER

Inledning

Håbo FF:s mål är att skapa en drogfri, social och trygg gemenskap för våra barn och ungdomar. Alla aktiva inom föreningen skall arbeta drogförebyggande för att öka idrottens trovärdighet och se till att vår förening tar ett stort socialt ansvar. Håbo FF ska vara en drogfri idrottsförening. Det innebär absolut förbud för föreningens aktiva, ledare och tränare att vara påverkade eller bruka droger i samband med idrottslig verksamhet. Med droger avses alkohol, narkotika och/eller dopningsklassade läkemedel.

 

Alkohol

Precis som övriga idrottsvärlden och samhället i stort vill Håbo FF minska alkoholkonsumtionen i allmänhet, men framförallt senarelägga ungdomars alkoholdebut. Håbo FF har som mål att ge våra barn en frizon från alkohol och droger. Konsumtion av alkohol leder bl.a. till vätskeförlust, sämre återhämtning, ge högt blodtryck m.m. Restriktivitet ska råda beträffande alkohol i samband med fotbollsavslutningar och föreningsfester.

 

Om vi upptäcker att våra regler avseende alkohol inte följs kommer vi att uppmärksamma personen i fråga om våra riktlinjer. Vid fall med inblandade under 18 år kommer kontakt tas med berörd ledare samt målsman till den inblandade. Vid upprepade förseelser beslutar styrelsen i Håbo FF vad påföljden blir. Det kan t.ex. bli aktuellt med avstängning/uteslutning ur föreningen.

 

Dopning och narkotika

När det gäller dopning och narkotika så är allt bruk och även hantering av dessa förbjuden enligt svensk lag och därmed alltså helt oacceptabelt. Detta får INTE förekomma i vår verksamhet. Håbo FF tillåter inte att våra spelare, ledare och tränare brukar droger under träning, cuper eller annan verksamhet som arrangeras av Håbo FF eller då man representerar föreningen.

 

Om vi upptäcker att våra regler avseende dopning och narkotika inte följs kommer detta att polisanmälas.

Idrottsutövare som absolut behöver medicin som omfattas av dopningsreglerna ska ansöka om dispens. Regler, indelning i tävlingsnivåer och ansökningshandlingar finns tillgängliga på RF:s hemsida www.rf.se.

 

Tobak

När det gäller tobak så är idrottsledaren en viktig social förebild. Ledarens förhållningssätt till bl.a. tobak kan påverka värderingar som barnen och ungdomarna bär med sig senare i livet. Bruk av tobak ger försämrade idrottsresultat. Tobak leder till bl.a. försämrad skadeläkning, sämre muskeltillväxt m.m.

 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Våra stolta huvudsponsorer
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa