SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
📖 Röda Tråden

 
ETNICITET

Etnisk mångfald uppnås genom att ta tillvara alla människors kunskaper och möjligheter oavsett etnisk tillhörighet. Med etnisk tillhörighet avses att någon tillhör en grupp av personer som har samma ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller trosbekännelse.

 

Enligt svensk lag förbjuds diskriminering på grund av etnisk tillhörighet. Vi inom Håbo FF ska också, enligt denna lag, bedriva ett aktivt målinriktat arbete för att främja etnisk mångfald genom att välkomna alla spelare och ledare oavsett etnisk bakgrund och att förebygga etniska trakasserier eller repressalier med anledning av anmälan om diskriminering.

 

Med etniska trakasserier avses uppträdande som kränker en persons integritet och som har samband med personens etniska tillhörighet.

 

I Håbo FF ska arbetet vara inriktat mot främlingsfientlighet och rasism och klimatet ska präglas av tolerans gentemot olika individer och grupper d.v.s. respekt för vad de säger, hur de beter sig och hur de ser ut. Kunskaper i främmande språk samt kunskaper och erfarenheter från andra länder och kulturer kan ses som en merit.

 

Se gärna även vår sociala policy gällande Integration.

 

 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Våra stolta huvudsponsorer
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa