SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
⚽ F09

Bli medlem i Håbo FF
BLI MEDLEM
Välkomna till Flickor -09!
Vi är ett härligt gäng flickor som spelar fotboll tillsammans. 
Är du intresserad av att prova på fotboll? Varmt välkommen på våra träningar, du ser när och var i vår kalender. 
Kontakta någon av ledarna på plats eller skicka ett mail till Flickor 09 om du vill veta mer. 
Rekarne Girls Cup - summering av helgen
2022-10-24 12:13

Fler bilder (+4) >>

Äntligen kom vi iväg på en cup! Synd att inte alla i laget kunde delta, för det skulle visa sig att cup är så mycket mer än fotboll och att vinna eller förlora.
Gemenskapen och deltagande på plan, utanför plan i omklädningsrummet, allsången i bussen eller prata med andra lag var något som ibland skapar lika viktiga minnen och erfarenhet. Vi som ledar ser en inkluderande grupp och ingen lämnas utanför, alla är med.
På plan som utanför plan. 

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till Coop Bålsta som sponsrade med mellanmål på väg till cupen på fredagen <3

 

Matcherna

Lidingö- Håbo 16-0

Vi märkte direkt vid matchstart att vi mötte ett lag som var väldigt bolltrygga.
Vi slet som vi vanligt göra i våra matcher, tjejerna är lite avvaktande och spelarna känner lite på motståndet. Men efter en täckning 5 min in så kommer en retur som Lidingö får snyggt placerat.
I det läget blir spänningen att möta ett nytt motstånd, cup-match, lag som tränat hårt inför cupen och en tävlingsnivå långt över vår, mer än vi var redo för.
Det ledde till att några hos oss ville byta och inte vara med efter första halvlek.
Det vart många lätta mål för motståndarna som gjorde det väldigt bra och anföll med stor variation.
Men nu var vi med i cupen, snacket i pausen handlade mer om att spela vårt spel, våga hålla bollen, vinna sin match i matchen (dvs varje 1 mot 1 situation) och att respektera motståndarna. Vi vinner som lag och förlorar som lag.
Efter det hör har vi spelare som helt plötsligt säger "jag vill spela", "låt mig spela" och börjar sprida att vi inte skulle vinna matchen, men vi skulle spela vårt bästa och delta.
Vi fick respekt av motståndarna för vi inte tappar humöret och inte ge upp. Vi förlorade stort och vi har ni inget mer att förlora, bara att vinna. 

+Vi sprang, duellerade och slet utan boll

-Viljan att våga hålla bollen

Hemresan hem var trots det en positiv sådan.

 

Rynninge/Syrianska- Håbo 13-0

Vi startar första 5 min inspirerat och vågar passa bollen och hamnar oftast rättvända, men efter 5 min så sätter ett intensivt presspel igång och vi hamnar lite lågt med mittfältet och då kommer målen direkt mot oss.
Lite för mycket repekt för motståndet gör att vi inte riktigt deltar i spelet, sliter och springer men vi blir oftast lite för ivriga och jagar boll för mycket, vi hamnar då ur position när vi får bollen och blir vi nästan våra egna motståndare, ingen att passa och vi skjutsar på egna spelare i stressen att gå iväg bollen.
I först halvleken så gör vi det ändå svårare för motståndarna än i andra. Men vi spelar klart matchen och tjejerna är bestämt beslutsamma att vi ska ge nästa lag en match.  

+Vi hamnar rätt med energin, positioner och duellerna.

-Stressade när vi får bollen och rensar bollen istället för driva eller passa.

 

Här bestämmer vi oss för efter lunchen att tjejerna är värda ett ”Tuna park” besök.
Ledarna länar barnen ensamma i gallerian då vi behöver köpa snacks till hemresan.
Gemenskapen i gruppen blir påtaglig när alla går iväg och hänger ihop som ett lag. Det blir tydligt i gallerian var Håbo är, 12 spelare i matchkläder som går tillsammans och skrattar och snackar högt. Så härligt att se.

 

Men innan vi vänder våra ”partybussar” hemåt så återstår en match i duggregn.

Vi värmer upp 60 min innan matchstart och försöker få tjejerna att ”checka in” i matchen och ”här och nu”.

Ett glatt gäng värmer upp och vi anar en bra energi och bra närvaro. 

 

Bele/Barkarby - Håbo 3-0

Vi börjar matchen med att spela rättvända och lyckas med att både hålla bollen i 2-3 passningar och anfall på kanten och det ger oss ett första anfall och dom första 5 min är nog det bästa dessa laget presterat. Vi flyttar bollen, ger varandra understöd och pratar med varandra som gör att vi både med boll och utan boll tävlar på en högre nivå än motståndarna.
Det finns en lite snabbare bolltouch hos Bele och det gör också att dom i en snabb omställning gör 1-0 och det står sig i halvtid.
Vi är inte rädda att förlora och har nu bara 1 mål upp. En väldigt hög energi på bänken där alla vill spela, peppa och det nästan går att känna på glöden i viljan att kräma ur det sista för att lyckas spräcka den där nollan som är så viktig och få hål på.
Men Bele har en större vana av att spela jämna matcher och dom vet att läget kommer komma så länge dom inte släpper till något, och det kommer snart 2-0

Efter en rensning som blir en fin djupledsboll som dom iskallt sätter i stolpen. Vi lyckas skapa några fina anfall men Bele är bra positionerade och vi når inte riktigt fram och anfaller med lite för lite spelare. Men energin gör att Bele fick kämpa för 3 mål och vi trots förlust kände att vi inte gav dom något gratis. 

+Energin, tävlandet och duellerna.

-Spelet med bollen i sista zonen.

 

Ett glatt gäng vänder nu hem för att ladda för slutspelet där vi jagar vårt första mål och vinst. 

Söndagen bjuder på en kall morgonen med frost på konstgräset och ett lag som nästan spricker av iver att bara få starta matchen som dom bestämt sig för att vinna.

Eskilstuna södra - Håbo 2-3

Blås igång matchen så ska vi ge allt!
Vi är med från start och energin är nästan påtaglig i varje duell. Vi ska inte förlora utan vi skapar redan i första halvlek många fina anfall med lite för hastiga och missade avslut. Vi är ibland lite för nöjda att komma till avslut istället för att göra mål. Det krävs ett självförtroende att se nätet och inte målvakten i ett friläge, och just det gör att vi inte lyckas få in bollen under matchen. Vi skapar många fina anfall, djupledspassningar, uppspel, samarbete men just det sista har vi inte riktigt nerv att kunna slutföra. Dom lägena vi släpper till är långskott vilket gör att vi ger vår målvakt chans att rädda och får stöd av laget.

Så 0-0 efter 40 min och vi ställer upp för straffar. 3 st för chansen att starta. Vi har 2-2 efter 3 straffar och bägge målvakterna ska sedan få lägga varsin straff, där dom missar och vi får chansen att avgöra. Iskallt sätter vi den och glädjen är total. All energi och eufori sprudlar i firandet. Men med respekt för motståndarna tackar vi för god match och firar sedan vidare i omklädningsrummet och även vid bilen.
Motståndarna tackar för en kul match och vill gärna möta oss igen i en träningsmatch, vilket är kul energi att gå därifrån med.
Vi har nått vårt första mål med att vinna och göra mål. Med hög ljudvolym i bussarna rullar vi till lunch och sedan för att möta IFK Västerås i slutspel C final.

Vi har ny plan och tjejerna är trötta, slitna, mätta och ska möta ett lag som på pappret dom har koll på. Denna blir tuff då dom ändå slog Hammarby i deras grupp (då måste man ju vara bra eller hur 😉). 

På uppvärmingen så syns några gäspa, kolla på motspelare och lyckas inte checka in i matchen.  

IFK Västerås - Håbo 10-0

Vi startar matchen med att gå och inte riktigt vilja tävla på samma nivå som Västerås. Men vi kämpar och lyckas ändå freda oss bra men vi börjar höra lite gnäll och krämpor kommer hos vissa. Vi lyckas ha 3-0 i halvtid och mycket pga ett Västerås som också verkade lite sega. Men så kommer 2 snabba mål och vi slutar helt spela match, hjälpa varandra och lämnar vår målvakt i många frilägen som gör att målen blir flera än vi önskade bjuda på. Men Västerås spelade väldigt bolltryggt och med ett självförtroende hos några spelare som driver på målskörden så springer siffrorna iväg. 

+Vi spelar av matchen utan att ilskna till

-Vi ger oss inte en chans att spela utan var nöjda med tidigare vinsten.

 

Nu vill dom bara hem men i bussarna så har dom varann och gemenskapen i gruppen gör att dom bara kommer ihåg vinsten och allt annat roligt omkring cupen.
Detta ska vi göra igen, så ni vet alla föräldrar. Så dax att ge tjejerna en större lagkassa för vem vet när vi åker på nästa cup och i så fall var. Nu vet dom att cup är något man behöver gjort för att veta hur kul det kan vara.
Och vi ledare är lika stolta över dessa underbara tjejer som spelare, kompis och förebild som ni föräldrar är.
Håbo FF F09 har nu checkat ut för denna cup, men på Tisdag checkar vi in på träningen igen. Vi ses då.

Vaksala hemma
2022-08-21 22:10

Idag var tjejerna på topp, energin var på topp direkt vid matchstart.
Vi startade matchem i högt tempo och visade att vi var hungriga på boll, det kostade på och de sista 5 minuterna i första halvlek orkade vi inte riktigt hålla lika högt tempo och det nyttjade Vaksala, de fick några fina chanser på mål men vår målvakt var vaken och räddade oss. 
Första halvlek slutade 0 - 0

 

Efter bara några minuter efter starten av andra halvlek fick vi ett mål mot oss men vi tappade inte energin pga detta och kort efter det så kvitterade vi. .
Efter detta mål får vi verkligen energin tillbaka, vi spelar som ett lag.
Detta gör att vi lyckas få in ett mål till innan halvleken är slut.

Sista halvleken startas av ett trött Håbo, och vi tappar lite fokus och det spelet vi vill spela.
Det sker en hands i straffområdet vilket leder straff för Vaksala och de får in ett mål.

 

Matchens summering är super bra, det var varmt och alla tjejer gjorde en superfin insats och vi hade fint stöd och hejarrop från våra supporters, vilket är superviktigt för motivationen.

När matchen är slut känns det som en seger, även om resultatet visar på oavgjort 2 - 2.

Bra jobbat tjejer!

Sista bortamatchen i Sunnersta innan sommaruppehållet
2022-06-20 16:48
På en grus/gräsplan i Sunnersta så fick vi uppleva en laginsats med en nerv som i en vm-final där man njöt av lagets inställning och kämpaglöd.
Vi har 2 avbytare med oss och sätter upp laget med typ fasta positioner. Byten gör att vi roterar lite, men några gör 75 hela minutrar och gör det bra.
Vi har idag från start laget, inställningen och kommunikationen på plats. Det gör att 1:an trillar in och vi tar lite välförtjänt ledningen mot ett motstånd med 5 avbytare. Vi får lite snöpligt 1-1 mot oss efter en hemmastuds på en ojämn plan som målvakten är på. Innan avslut av första så kontrar vi på kanten och får in bollen snyggt och vi hinner före målvakten och trycker in 2-1. Vi går till vila med en välgodkänd period.
 
Vi lyckas väldigt bra i positionsspelet vilket gör att dom inte får några ytor och 1 mot 1 så ger vi varandra understöd dom gångerna det behövs. Vi har en hög lägsta nivå idag och lyckas bra med att stoppa deras spelare högt.
 
Vi åker på en straff och lyckats sånär rädda den snyggt.
Men vi kämpar och matchen är jämn och slutar 2-2 och det är nog rättvist om man än skulle vilja haft kvar ledningen vi ändå tog 2 gånger. Grym insats och laget gick och knep 1 poäng på bortaplan idag. Det vi tränat på är att fylla på i anfallet och det såg vi idag.
Örsundsbro hemma - Första trepoängaren!
2022-06-05 20:00

En varm söndag möter ett starkt Håbo, Örsundsbro på hemmaplan. 

Första perioden blir tuff när vi endast har en avbytare, till period två har vi två avbytare. 

 

Med en bra och stark energi satte vi press på Örsundsbro och gjorde målredan i första perioden, två stycken till och med. 
Örsundsbro lyckades få in ett mål innan perioden tog slut och vi tappade lite energi igen. 

Tjejerna samlade ihop sig i pausvilan och får ordning på sitt spel och lyckas få in två snabba mål igen. 

 

Matchen slutar 7 - 3, det som gjorde att vi vann idag var den inställning som tjejerna hade redan när de kom till samlingen. De hade ett positivt mindsett och mycket energi, och sprang mycket trots en otrolig hetta på planen.  

 

Vi möter Enköping borta
2022-05-29 22:31

Tjejerna är redan på uppvärmningen lite sega och ofokuserade.
Vädret var varmt, kvavt och planen var regntung och av modell större. 
Vi tog ett snack innan matchstart för att försöka att ”checka in” och hjälpa varann på plan. Tyvärr tog det tid att piggna till och 5 min in i matchen kommer en slumpboll och trillar in i vårt mål.

50% av vår energi tillföll för modståndarna som var många fler avbytare än oss och nu med medgångsenergin kommer snabbt andra målet på en lite tilltrasslad situation.

 

Överlag under 75 min så har vi ett väl fungerande positionsspel, lyckas i speluppbyggnaden i större del av matchen men vi hamnar ofta felvända och springer för lite och vinner för få dueller.

 

Under kommande träningar kommer fokus ligga på just det för att få till ett djupare anfallsspel och kunna vända mer på mot vårt motstånd. Vi ser mycket mer av detta på träningarna men blir lite fega på match och det måste vi lära oss lura fram under matcherna också.

Så tyvärr rann det iväg som det oftast gör i denna sport när orken och motivationen försvinner. Så 11-0, men ett 5-6 par fina målchanser har vi och många fina aktioner på planen.

Vi blir bättre på träningarna så se till att peppa dom att närvara och delta i alla övningar.
Nästa helg är det hemmamatch och då får ni komma och stötta tjejerna.

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Håbo FF, 15/03 14:21 
Håbo FF, 13/01 09:29 
Håbo FF, 02/12 19:51 
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Vår stolta huvudsponsor
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa