SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
⚽ F09

Bli medlem i Håbo FF
BLI MEDLEM
Välkomna till Flickor -09!
Vi är ett härligt gäng flickor som spelar fotboll tillsammans. 
Är du intresserad av att prova på fotboll? Varmt välkommen på våra träningar, du ser när och var i vår kalender. 
Kontakta någon av ledarna på plats eller skicka ett mail till Flickor 09 om du vill veta mer. 
Sista bortamatchen i Sunnersta innan sommaruppehållet
2022-06-20 16:48
På en grus/gräsplan i Sunnersta så fick vi uppleva en laginsats med en nerv som i en vm-final där man njöt av lagets inställning och kämpaglöd.
Vi har 2 avbytare med oss och sätter upp laget med typ fasta positioner. Byten gör att vi roterar lite, men några gör 75 hela minutrar och gör det bra.
Vi har idag från start laget, inställningen och kommunikationen på plats. Det gör att 1:an trillar in och vi tar lite välförtjänt ledningen mot ett motstånd med 5 avbytare. Vi får lite snöpligt 1-1 mot oss efter en hemmastuds på en ojämn plan som målvakten är på. Innan avslut av första så kontrar vi på kanten och får in bollen snyggt och vi hinner före målvakten och trycker in 2-1. Vi går till vila med en välgodkänd period.
 
Vi lyckas väldigt bra i positionsspelet vilket gör att dom inte får några ytor och 1 mot 1 så ger vi varandra understöd dom gångerna det behövs. Vi har en hög lägsta nivå idag och lyckas bra med att stoppa deras spelare högt.
 
Vi åker på en straff och lyckats sånär rädda den snyggt.
Men vi kämpar och matchen är jämn och slutar 2-2 och det är nog rättvist om man än skulle vilja haft kvar ledningen vi ändå tog 2 gånger. Grym insats och laget gick och knep 1 poäng på bortaplan idag. Det vi tränat på är att fylla på i anfallet och det såg vi idag.
Örsundsbro hemma - Första trepoängaren!
2022-06-05 20:00

En varm söndag möter ett starkt Håbo, Örsundsbro på hemmaplan. 

Första perioden blir tuff när vi endast har en avbytare, till period två har vi två avbytare. 

 

Med en bra och stark energi satte vi press på Örsundsbro och gjorde målredan i första perioden, två stycken till och med. 
Örsundsbro lyckades få in ett mål innan perioden tog slut och vi tappade lite energi igen. 

Tjejerna samlade ihop sig i pausvilan och får ordning på sitt spel och lyckas få in två snabba mål igen. 

 

Matchen slutar 7 - 3, det som gjorde att vi vann idag var den inställning som tjejerna hade redan när de kom till samlingen. De hade ett positivt mindsett och mycket energi, och sprang mycket trots en otrolig hetta på planen.  

 

Vi möter Enköping borta
2022-05-29 22:31

Tjejerna är redan på uppvärmningen lite sega och ofokuserade.
Vädret var varmt, kvavt och planen var regntung och av modell större. 
Vi tog ett snack innan matchstart för att försöka att ”checka in” och hjälpa varann på plan. Tyvärr tog det tid att piggna till och 5 min in i matchen kommer en slumpboll och trillar in i vårt mål.

50% av vår energi tillföll för modståndarna som var många fler avbytare än oss och nu med medgångsenergin kommer snabbt andra målet på en lite tilltrasslad situation.

 

Överlag under 75 min så har vi ett väl fungerande positionsspel, lyckas i speluppbyggnaden i större del av matchen men vi hamnar ofta felvända och springer för lite och vinner för få dueller.

 

Under kommande träningar kommer fokus ligga på just det för att få till ett djupare anfallsspel och kunna vända mer på mot vårt motstånd. Vi ser mycket mer av detta på träningarna men blir lite fega på match och det måste vi lära oss lura fram under matcherna också.

Så tyvärr rann det iväg som det oftast gör i denna sport när orken och motivationen försvinner. Så 11-0, men ett 5-6 par fina målchanser har vi och många fina aktioner på planen.

Vi blir bättre på träningarna så se till att peppa dom att närvara och delta i alla övningar.
Nästa helg är det hemmamatch och då får ni komma och stötta tjejerna.

Danmark hemma - Nollan spräckt!
2022-05-22 22:04

Tjejerna börjar första halvlek med ett starkt Håbo, där vi har mycket boll.  i tappade under perioden olika positioner och det blev rörigt på mittfältet. Efter första halvlek leder motståndare med 3-0.

I andra halvlek fokuserar vi på kommunikation, positioner, motivation och att lyfta mittfältet, vi lyckas bra med detta och släpper bara in 1 mål. 4-0 efter två perioder spelade.

 

Sista halvleken så får vi ihop laget mer och hade energin som krävdes för att klämma in ett mål på en fast situation!
Vi tappar lite energi mot slutet och Danmark klämmer in sitt sista mål.
Matchen avslutas 1-5 till motståndarlager. 

Riktigt kul att äntligen ha fått spräcka nollan! 

Danmark borta - DM
2022-05-17 18:26

En borta match där vi som lag presterar väldigt bra med en högpress i de första 5 minuterna och skapar mycket målchanser på motståndarnas planhalva.  Ett tidigt mål från motståndarna som utökar det med ett till mål, efter första halvleken står det 2-0 till Danmarks IF.

 

I andra halvlek så är det ett starkt Danmark som dominerar sina lägen på våra planhalva med mycket skott där ett av skotten går in 3-0, även ett starkt försvarsspel från Håbo FF som lyckades utnyttja mycket kontringslägen men bollen ville tyvärr inte in i mål.

 

I den sista halvleken så slutar matchen 0-0 där Håbo FF dominerar mestadels av perioden i både anfall- och försvarspelet. Mycket passningar inom laget och målchanser som inte ville in idag.
En törstig förlust i gassande sol men överlag bra match från Håbos tjejers sida.
Till helgen ser vi till att bryta måltorkan!

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Vår stolta huvudsponsor
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa