SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
⚽ F09

Rekarne Girls Cup - summering av helgen
2022-10-24 12:13

Äntligen kom vi iväg på en cup! Synd att inte alla i laget kunde delta, för det skulle visa sig att cup är så mycket mer än fotboll och att vinna eller förlora.
Gemenskapen och deltagande på plan, utanför plan i omklädningsrummet, allsången i bussen eller prata med andra lag var något som ibland skapar lika viktiga minnen och erfarenhet. Vi som ledar ser en inkluderande grupp och ingen lämnas utanför, alla är med.
På plan som utanför plan. 

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till Coop Bålsta som sponsrade med mellanmål på väg till cupen på fredagen <3

 

Matcherna

Lidingö- Håbo 16-0

Vi märkte direkt vid matchstart att vi mötte ett lag som var väldigt bolltrygga.
Vi slet som vi vanligt göra i våra matcher, tjejerna är lite avvaktande och spelarna känner lite på motståndet. Men efter en täckning 5 min in så kommer en retur som Lidingö får snyggt placerat.
I det läget blir spänningen att möta ett nytt motstånd, cup-match, lag som tränat hårt inför cupen och en tävlingsnivå långt över vår, mer än vi var redo för.
Det ledde till att några hos oss ville byta och inte vara med efter första halvlek.
Det vart många lätta mål för motståndarna som gjorde det väldigt bra och anföll med stor variation.
Men nu var vi med i cupen, snacket i pausen handlade mer om att spela vårt spel, våga hålla bollen, vinna sin match i matchen (dvs varje 1 mot 1 situation) och att respektera motståndarna. Vi vinner som lag och förlorar som lag.
Efter det hör har vi spelare som helt plötsligt säger "jag vill spela", "låt mig spela" och börjar sprida att vi inte skulle vinna matchen, men vi skulle spela vårt bästa och delta.
Vi fick respekt av motståndarna för vi inte tappar humöret och inte ge upp. Vi förlorade stort och vi har ni inget mer att förlora, bara att vinna. 

+Vi sprang, duellerade och slet utan boll

-Viljan att våga hålla bollen

Hemresan hem var trots det en positiv sådan.

 

Rynninge/Syrianska- Håbo 13-0

Vi startar första 5 min inspirerat och vågar passa bollen och hamnar oftast rättvända, men efter 5 min så sätter ett intensivt presspel igång och vi hamnar lite lågt med mittfältet och då kommer målen direkt mot oss.
Lite för mycket repekt för motståndet gör att vi inte riktigt deltar i spelet, sliter och springer men vi blir oftast lite för ivriga och jagar boll för mycket, vi hamnar då ur position när vi får bollen och blir vi nästan våra egna motståndare, ingen att passa och vi skjutsar på egna spelare i stressen att gå iväg bollen.
I först halvleken så gör vi det ändå svårare för motståndarna än i andra. Men vi spelar klart matchen och tjejerna är bestämt beslutsamma att vi ska ge nästa lag en match.  

+Vi hamnar rätt med energin, positioner och duellerna.

-Stressade när vi får bollen och rensar bollen istället för driva eller passa.

 

Här bestämmer vi oss för efter lunchen att tjejerna är värda ett ”Tuna park” besök.
Ledarna länar barnen ensamma i gallerian då vi behöver köpa snacks till hemresan.
Gemenskapen i gruppen blir påtaglig när alla går iväg och hänger ihop som ett lag. Det blir tydligt i gallerian var Håbo är, 12 spelare i matchkläder som går tillsammans och skrattar och snackar högt. Så härligt att se.

 

Men innan vi vänder våra ”partybussar” hemåt så återstår en match i duggregn.

Vi värmer upp 60 min innan matchstart och försöker få tjejerna att ”checka in” i matchen och ”här och nu”.

Ett glatt gäng värmer upp och vi anar en bra energi och bra närvaro. 

 

Bele/Barkarby - Håbo 3-0

Vi börjar matchen med att spela rättvända och lyckas med att både hålla bollen i 2-3 passningar och anfall på kanten och det ger oss ett första anfall och dom första 5 min är nog det bästa dessa laget presterat. Vi flyttar bollen, ger varandra understöd och pratar med varandra som gör att vi både med boll och utan boll tävlar på en högre nivå än motståndarna.
Det finns en lite snabbare bolltouch hos Bele och det gör också att dom i en snabb omställning gör 1-0 och det står sig i halvtid.
Vi är inte rädda att förlora och har nu bara 1 mål upp. En väldigt hög energi på bänken där alla vill spela, peppa och det nästan går att känna på glöden i viljan att kräma ur det sista för att lyckas spräcka den där nollan som är så viktig och få hål på.
Men Bele har en större vana av att spela jämna matcher och dom vet att läget kommer komma så länge dom inte släpper till något, och det kommer snart 2-0

Efter en rensning som blir en fin djupledsboll som dom iskallt sätter i stolpen. Vi lyckas skapa några fina anfall men Bele är bra positionerade och vi når inte riktigt fram och anfaller med lite för lite spelare. Men energin gör att Bele fick kämpa för 3 mål och vi trots förlust kände att vi inte gav dom något gratis. 

+Energin, tävlandet och duellerna.

-Spelet med bollen i sista zonen.

 

Ett glatt gäng vänder nu hem för att ladda för slutspelet där vi jagar vårt första mål och vinst. 

Söndagen bjuder på en kall morgonen med frost på konstgräset och ett lag som nästan spricker av iver att bara få starta matchen som dom bestämt sig för att vinna.

Eskilstuna södra - Håbo 2-3

Blås igång matchen så ska vi ge allt!
Vi är med från start och energin är nästan påtaglig i varje duell. Vi ska inte förlora utan vi skapar redan i första halvlek många fina anfall med lite för hastiga och missade avslut. Vi är ibland lite för nöjda att komma till avslut istället för att göra mål. Det krävs ett självförtroende att se nätet och inte målvakten i ett friläge, och just det gör att vi inte lyckas få in bollen under matchen. Vi skapar många fina anfall, djupledspassningar, uppspel, samarbete men just det sista har vi inte riktigt nerv att kunna slutföra. Dom lägena vi släpper till är långskott vilket gör att vi ger vår målvakt chans att rädda och får stöd av laget.

Så 0-0 efter 40 min och vi ställer upp för straffar. 3 st för chansen att starta. Vi har 2-2 efter 3 straffar och bägge målvakterna ska sedan få lägga varsin straff, där dom missar och vi får chansen att avgöra. Iskallt sätter vi den och glädjen är total. All energi och eufori sprudlar i firandet. Men med respekt för motståndarna tackar vi för god match och firar sedan vidare i omklädningsrummet och även vid bilen.
Motståndarna tackar för en kul match och vill gärna möta oss igen i en träningsmatch, vilket är kul energi att gå därifrån med.
Vi har nått vårt första mål med att vinna och göra mål. Med hög ljudvolym i bussarna rullar vi till lunch och sedan för att möta IFK Västerås i slutspel C final.

Vi har ny plan och tjejerna är trötta, slitna, mätta och ska möta ett lag som på pappret dom har koll på. Denna blir tuff då dom ändå slog Hammarby i deras grupp (då måste man ju vara bra eller hur 😉). 

På uppvärmingen så syns några gäspa, kolla på motspelare och lyckas inte checka in i matchen.  

IFK Västerås - Håbo 10-0

Vi startar matchen med att gå och inte riktigt vilja tävla på samma nivå som Västerås. Men vi kämpar och lyckas ändå freda oss bra men vi börjar höra lite gnäll och krämpor kommer hos vissa. Vi lyckas ha 3-0 i halvtid och mycket pga ett Västerås som också verkade lite sega. Men så kommer 2 snabba mål och vi slutar helt spela match, hjälpa varandra och lämnar vår målvakt i många frilägen som gör att målen blir flera än vi önskade bjuda på. Men Västerås spelade väldigt bolltryggt och med ett självförtroende hos några spelare som driver på målskörden så springer siffrorna iväg. 

+Vi spelar av matchen utan att ilskna till

-Vi ger oss inte en chans att spela utan var nöjda med tidigare vinsten.

 

Nu vill dom bara hem men i bussarna så har dom varann och gemenskapen i gruppen gör att dom bara kommer ihåg vinsten och allt annat roligt omkring cupen.
Detta ska vi göra igen, så ni vet alla föräldrar. Så dax att ge tjejerna en större lagkassa för vem vet när vi åker på nästa cup och i så fall var. Nu vet dom att cup är något man behöver gjort för att veta hur kul det kan vara.
Och vi ledare är lika stolta över dessa underbara tjejer som spelare, kompis och förebild som ni föräldrar är.
Håbo FF F09 har nu checkat ut för denna cup, men på Tisdag checkar vi in på träningen igen. Vi ses då.

 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Våra stolta huvudsponsorer
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa