⚽ F09

Seriestart, Örsundsbro borta
2023-05-08 14:28

Vi möter ett Örsundsbro f 9 förstärkt med 5 st f 8.

Då domaren för dagen inte dyker upp eller går att nå så ställer en av våra ledare upp och dömer matchen.

Totalt sett fungerar backlinjen ganska bra men vi har problem med att hjälpa varandra genomgående över hela matchen, en viss bättring finns under tredje perioden.

Vi har även svårt att hitta ut på kanterna med bollen och när vi väl gör det så hittar bollen snabbt in i mitten igen där det ofta var många spelare. Vi får heller inte till spelet mellan våra innermittfältare som nästan aldrig verkar hjälpa varandra.

Örsundsbro skjuter mer än vad vi gör och eftersom vi spelar med 11 mannamål får de även utdelning på några som kanske inte gått in annars.

Tror att vi alla, ledare, spelare hade en känsla av innan att det här skulle bli en lättare match då vi vann i höstas och hade klart spelövertag så lite underskattning vilket straffade sig.

I första perioden startar vi lite svagt men kommer ändå in i matchen och andra halvan är jämn spelmässigt även om de leder med 2-1, mål av Moa.

Vi kommer upp och har ett antal chanser, några inspel men då den som får bollen i mitten framför motståndarmålet får inte ordning på fötter eller boll och inga skott kommer iväg.

Andra tappar vi rejält och de dominerar hela perioden, här märks att vi är trötta och många vill byta när de spelar back, även vissa skador hos oss som leder till att några behöver vila lite mer.

Några spelare kör hela perioden utan byten.

Under tredje får vi en bättre stabilitet i backlinjen och kommer då och då mer upp mot deras mål och kan stundtals ha visst tryck, ett av dessa anfall resulterade i ett mål med flera inblandade, kul med en målskytt som inte gör så många i vanliga fall (Illona).

Örsundsbro vinner med 5  - 2. Och det var en rättvis seger för dem.