SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
⚽ Herr

Träningsmatch två blev en blåsig tillställning
2020-02-27 17:49
Startelvan med vind i håret
Håbo laget åkte till Bälinge IP för träningsmatch mot förra seriekollegan Bälinge IF som lite orättvist åkte ur div 4 efter en stökig säsong i fjol. Håbo hade inför matchen tränat väldigt hårt och intensivt sedan förra matchen och det syntes på plan att det var en hel det tunga ben. 

Håbo mönstrade följande startelva:

Philip Wickgren
Albin Lyckåsen, Tom Hedlund, Emil Alexandersson, Karl Lindqvist
Joakim Törnquist, Karl Bonde, Jonathan Sjögren
Gabriel Berg, Fabian Tapia, Adrian Ant

Håbo inledde klart bäst och var lyckosamma med sitt höga försvarsspel. Flera gånger vann Håbo bollen högt när Bälinge blev felvända med boll djupt på egen planhalva. Det resulterade också i matchens första mål som Gabriel förarbetade snyggt på sin högerkant till Fabian som bara kunde styra in bollen i öppet mål. 

Efter målet tappade dock bortalaget sitt inledande fina försvarsspel i den kraftiga motvinden och ytorna blev större mellan lagdelarna. Det var inte Bälinge sena på att utnyttja som kunde skickligt spela sig förbi HFFs första press gång på gång utan problem. Det gjorde att Håbo blev passiva och lite tagna över hur öppet det blev och kändes vilse i sina utgångspositioner. Därefter började BIF hota med bollar bakom backlinjen som, framförallt på deras skickliga högerytter. Det var även den spelaren som kvitterade till 1-1 när han snyggt sprang sig fri på en genomskärare och lurade upp Philip i mål. 

Frustrationen blev uppenbar och nu började Håbo få problem med speluppbyggnaden när BIF verkligen hade vind i ryggen, inte bara bokstavligen. Fastna ofta med boll där Bälingespelarna kunde arbeta framåt i försvarspelet. 

Gjorde att fler och fler spelare sökte sig närmare boll istället för att hålla sina höga utgångspositioner och gå iväg i djupled för att öppna ytor. Vid ett sånt tillfälle tappade Håbo FF boll djupt på egen planhalva och Bälinge kunde gå direkt på mål och även ta ledningen. 

Håbo hade några bra chanser under halvleken främst skapade av Gabbe som hade ett stort övertag på sina motspelare. Dock resulterade det inte i några mål. 

Till i halvtid var laget uppenbart frustrerat och det kändes att kropparna inte riktigt svarade på vad huvudena ville. Men till andra halvlek hoppade några pigga ben in och formationen vreds som lite. 

Det resulterade snabbt i att Bälinge inte fick samma grepp i sitt presspel och började tveka när pressen skulle sättas. Det gjorde att Håbo blev bekvämare i sin speluppbyggnad och kunde hitta fler vägar fram och längre anfall. Tidigt skapades ett bra läge där Adrian löpt sig fri, men en mot en mot målvakten kunde han inte få iväg avslutet. Fler byten görs från båda lagen och det blir en period där båda lagen försöker hitta sitt spel. Nyinbytte Filip Sandsten född 2004 är nära att ta sig igenom men blir snuvad precis innan han ska ta avslutet. 

Istället är det lite ologiskt Bälinge som uttökar sin ledning efter ett konstigt skott som tar i ribban och studsar ut till för Håbo-perspektivet fel spelare. 3-1 och Håbo känner sig lite tagna. Men jobbar sig sakta framåt i planen men är lite för ofokuserade eller inte skickliga nog för att klara Bälinges aggressiva spel. Dock tar sig Håbo till några hörnor men det är egentligen hopplöst att slå dom då vinden tar bollen åt alla möjliga håll. 

Men på just en hörna reducerar Håbo genom Emil Kvist som gör sitt första A-lagsmål. Bollen slås inåtskruvad av Sofiane från vänster och blåser in mot mållinjen där Emil klackar bollen, turligt eller skickligt det vet nog ingen, förbi Bälinge-keepern. 

Håbo försöker trycka på för en kvittering men tiden rinner ut och domaren blåser av matchen. 

En match där man kan önska sig mer av spelarnas prestationer, försvarsspelet såg otryggt ut och speluppbyggnaden lite lättläst. Blir mer jobb kommande veckor för att sätta sakerna på plats. 

Tack till Bälinge som bjöd på ett bra motstånd och det kan nog bli en bra säsong för laget i div 5 med deras nya tränare. Vi önskar Bälinge lycka till i femman. 

Nästa helg väntar första omgången i upplandscupen och då står Bålsta-"rivalen" FC Kraftleden för motståndet på konstgräset vi Gröna Dalen, hoppas vi ser er på plats!



Nyhetsarkiv
Ny samarbetspartner 2022-05-28 10:47
Seger i svängig match2022-05-28 10:40
Kryss i toppmöte2022-05-23 10:19
Ny samarbetspartner 2022-05-11 08:49
Första bortasegern 2022-05-11 08:25
Seger i premiären 2022-04-16 20:07
SERIEPREMIÄR2022-04-10 10:08
Kick Off2022-02-01 17:52
Försäsongen 20222022-01-22 13:49
Dubbla kryss i helgen!2020-03-17 20:33
2018-01-07 20:55
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Våra stolta huvudsponsorer
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa