SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Håbo FF
BLI MEDLEM
Håbo FF: utbildning i SvFF Fotbollens Spela Lek & Lär
2021-04-16 16:59
Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för

Den 7 april och 14 april hölls utbildningen SvFF Fotbollens Spela Lek och lär för Håbo FFs ledare med instruktörer från RF/SISU Uppland. Målet är att alla Håbo FFs ledare skall ha gått igenom denna utbildning under 2021. Målsättningen med FSLL är att den ska prägla all fotbollsverksamhet så att alla barn och ungdomar får växa upp och utvecklas i sunda miljöer. Även ledare som tidigare har gått tränarutbildningar där denna del är med skall gå i år för att genom detta förnya kunskaperna samt få möjligheten att diskutera och få andra infallsvinklar på inte alltid lätta funderingar. I dagsläget har ca 1/3 av föreningens ledare genomgått kursen i år. 

Fotbollens Spela Lek & Lär har 5 riktlinjer som diskuteras under utbildningen:

  • Fotboll för alla
  • Barn & Ungdomars villkor
  • Fokus på glädje, lärande och ansträning
  • Hållbart idrottande
  • Fair play
Vid oro för ett barn, riktlinjer
2021-03-25 19:29

Håbo FF är en ideell förening med många barn som är medlemmar. Ibland kan barn berätta för dig som ledare om något som till exempel har hänt hemma, i skolan eller på nätet som gör att du blir orolig. Det kan också vara så att du själv lägger märke till saker och funderar på om barnet mår dåligt eller far illa.  Då är det viktigt att du agerar så att barnet kan få hjälp, må bra och känna sig trygg.  För att göra det enklare för dig som ledare har vi tagit fram riktlinjer som hjälper dig att förstå vad du kan ställas inför och vad du kan göra för att hjälpa barnet. 

För mer information gå in under rubriken Håbo FF ledare, oro för barn.

Stort TACK till Socialförvaltningen i Håbo Kommun samt UNICEF Sverige och HFF Inkluderingsutskott som har hjälpt oss att ta fram detta material.

Film som tydliggör vad en orosanmälan är och vilken skillnad det kan göra

UNICEF Sverige - Release av Handboken för barns delaktighet och inflytande.
2021-03-24 18:47

Vi i Håbo FF är stolta över att ha blivit inbjudna av UNICEF Sverige till release webinariumet av Handboken för barns delaktighet och inflytande.

Syftet med handboken är att delge teori och praktik för nyfikna läsare som vill lära sig mer om värdet av barnets perspektiv. Handboken ger ett teoretiskt ramverk kring värdet av att göra barn delaktiga och belyser de utmaningar det kan innebära. Den ger också konkreta tips på hur barn kan göras delaktiga, lyfter fram riktlinjer och förhållningssätt kring val av metod samt hur genomförandet kan göras på ett tryggt och inkluderande sätt.

Ladda ner handboken här: Handbok om barns delaktighet

 

Under 2021 kommer vi att arbeta mycket mer med detta viktiga område som ett del i Diplomerad förening. Vi tror även att engegarade barn vågar och vill växa till engagerade vuxna.

Vi i Håbo FF är otroligt stolta över att ha en av författarna till denna bok Cecilia Åhl engagerad i vår förening!

 

 

Resan mot att bli en diplomerad förening är igång!
2020-10-06 08:45
I måndags den 5 okt var några i styrelsen och inkluderingsutskottet i Uppsala på IFU Arena och träffade Tobias från RF SISU samt Johanna från Upplands FF för att äntligen starta vår resa mot att bli en Diplomerad förening.
Tack till alla spelare, föräldrar och ledare som fyllde i enkäten i våras som ligger till grund för denna föreningsutveckling.
//Anna Larsson, Madeleine Wickgren, Helena Hellgren och Enrico Seeling

Uppladdning inför match!
2020-09-03 15:33

Teambuilding på onsdagens Damlagsträning!

Uppladdning på bästa sätt inför dagens match hemma mot Rimbo (Div3)!

2020-08-27 16:50
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Fotbollens spela, lek och lär
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
💗 Stöd Håbo FF
Välkommen Nästa