SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Håbo FF
BLI MEDLEM
En härlig fotbollssöndag på Futurum…
2021-09-07 09:14

Solen skiner och himlen är blå. Något kyligt i luften men solen värmer fortfarande.

Jag parkerar bilen och kliver ur. Laddar för en dag med fotbollsgänget, Håbo FF.

 

Kommer fram till konstgräsplanen och blir hälsad välkommen av två helt underbara matchvärdar från P08. Dagen kan inte börja mycket bättre. Vi öppnar kiosken och börjar koka kaffe. Vi har inte riktigt fått i gång allt i kiosken än men föräldrar och tränare är kaffesugna! Två spelare ur P10 gänget, Iranzi och Ljubisko hjälper mig att få i gång allt. Nu är vi redo. Fotbollslåtar spelas i högtalaren och flera matcher P08 och P09 spelas utanför på gräsplanerna. Den ena matchen avlöser den andra P10, U17 … precis så här som det skall vara. Föräldrar och kompisar är och tittar och hejar på. Dagens höjdpunkt för mig är när P10 killarna är klar med sitt städuppdrag för Städa Sverige i sammarbete med ICA Maxi springande kommer och säger att de vill titta på U17 grabbarnas match.

Föreningshjärtat blir varmt. Äntligen börjar jag känna att vi är på väg tillbaka till hur det var förr, om än dock väldigt försiktiga.

Stort tack till Anläggningsutskottet, alla matchvärdar för dagen, Madelene Öberg för arbetet med att få i gång kiosken på Futurum samt föräldrarna från P10 som höll kiosken öppen under söndagen.

Nu har vi en härlig träningsvecka så ses vi till helgens matcher igen.

Anna Larsson
Ordförande, Håbo FF

 

Intervju med Philip Lyons, ny huvudtränare för Håbo FFs Damlag.
2021-05-10 21:52
Philip Lyons, ny huvudtränare för Håbo FF damlag och Håbo FFs ordförande Anna Larsson

Vem är Philip Lyons?
Jag är 66 år men jag är fortfarande en tonåring i hjärtat trots att jag har varit en del av det här underbara game över 50 år som spelare och som tränare. Jag är så glad att jag fortfarande är motiverad att jag kan utvecklas mer och ge min erfarenhet till spelare i alla åldrar. Jag älskar mitt jobb och är glad att vara en del av den här klubben i minst två år. Tack Håbo FF.

Som spelare har jag varit proffs och spelat i den engelska (West Ham United) och spanska (Sevilla) högsta ligan. Är utbildad fotbollstränare i England men det är i Sverige som min tränarkarriär tog fart när jag flyttade hit med min fru som är i från Sverige. Jag har mer än 30 års erfarenhet och har tränat allt i från Juniorer på pojksidan, Herrlag Div 2 till Dam Div 1.

 
Att tänka på som en ledare för att utveckla våra unga spelare och hålla dem kvar inom fotbollen under lång tid?

Jag tror mycket på utvecklingen av ungdomsspelare och mitt fokus är först på den unga personen inte spelaren, det är viktigt för mig att lära känna de unga spelarna och att ha kul på planen och få barnen att träna eftersom det är kul att komma och träffa nya vänner och utvecklas tillsammans till en grupp positiva spelare och positiva ledare.

Fotboll är den mest spelade sporten i världen och det är ett bra sätt att få barnen att vara en del av något och växa och utvecklas långsamt men på rätt sätt. Det är  precis som i skolan, ju äldre du är desto mer fokus och mer tid behöver du lägga ner. Vi behöver alla alternativ precis som i livet. Det är mitt mål att utveckla unga spelare till juniorer, utveckla juniorer upp till damlaget och veta att spelaren i laget kom upp till damlaget och har genom åren haft det kul med en Håbo-ledare som bryr sig om utvecklingen inte bara för att vinna och bygga Håbo FF utan med fokus på att utveckla individen. Med detta kommer vi att vinnna mer än bara en fotbollsmatch.

För seniorspelare behöver vi arbeta mer på den fysiska sidan av spelarutvecklingen, så att de känner sig stark, kraftfull, snabb, smidig och med en kondition för att möta spelets krav. Ett schema för året runt behövs för att stärka dessa färdigheter varje vecka.  Hjälp spelarna att ta ansvar för att träna på egen hand men utan för mycket press. Håll träningarna roliga och bygg en stark grupp så kommer spelarna att stanna. Det vi vill är ju också att när spelarna blir äldre är det en fantastisk tid att få spelaren att bli ledare i föreningen och inte sluta med idrotten de älskar och kasta fotbollskorna på hyllan.

Vad är ditt första intryck av Håbo FF?

Mitt första intryck av Håbo FF är bara positivt. Jag har sett många unga människor komma till träningen och med bra fotbollsövningar. Det är en klubb som är öppen för alla ungdomar som inte vill vara toppelit och ge alla möjligheter att få chansen att spela och ha kul eller utvecklas till en damlagspelare eller på pojksidan till att bli  en herrlagsspelare. Jag hoppas att jag med mitt ledarskap och med hjälp av mina tränare och klubben skall kunna ta damlaget uppåt i seriesystemet. Det finns många duktiga unga talanger i damlaget och damjunior men även i de yngre lagen.

Vilken liga i Europa tittar du mest på och behöver ditt favoritlag?

England och mitt favoritlag är West Ham U och Man U men det finns många bra lag i England "its the hart of football!"

Välkommen till Håbo FF Philip!

Knattefotbollsskolan
2021-05-06 17:38
Kylig första knatteträning (lånad bild)

Igår (onsdagen den 5 maj) drog vår mycket populära Knattefotbollsskola i gång igen. Detta år är det barn födda 2016 och 2015 som deltar.

Trots ett kallt och ruskigt väder så kom ett stort antal barn, både flickor och pojkar.

Ett stort tack till alla glada barn, föräldrar och ledare som gjorde detta till en riktigt rolig första träning! Vi ser redan fram emot nästa vecka och hoppas på lite varmare väder. Vi önskar alla varmt välkomna nästa vecka igen. Ni som inte kunde vara med igår är förstås lika välkomna 😊.

Ha en fortsatt bra vecka!

Mvh,

Håbo FF

Välkommen till den viktigaste kvällen för dig som fotbollsförälder i Håbo FF!
2021-05-02 21:45

Att barn gör som vi föräldrar gör och inte som vi säger känner nog de flesta igen. Under denna kväll pratar vi om hur du som förälder kan stötta ditt barn och barnets lag så att fotboll fortsätter vara roligt länge. Både för spelare, ledare, domare och föräldrar.

Datum
3 mot 3 och 5 mot 5 5 maj 18.30 - 20.00  Anmäl dig här!
7 mot 7 och 9 mot 9 12 maj 18.30 - 20.00 Anmäl dig här!

Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för.


För att riktlinjerna ska genomsyra all barn- och ungdomsfotboll behöver ledare, föräldrar och andra som är involverad i verksamheten, ha god kännedom om FSLL. Det är viktigt att alla är medvetna om att de har stor påverkan på spelarna och att deras roll har betydelse i arbetet med att skapa en god fotbollsmiljö


Välkomna!

Håbo FF: utbildning i SvFF Fotbollens Spela Lek & Lär
2021-04-16 16:59
Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för

Den 7 april och 14 april hölls utbildningen SvFF Fotbollens Spela Lek och lär för Håbo FFs ledare med instruktörer från RF/SISU Uppland. Målet är att alla Håbo FFs ledare skall ha gått igenom denna utbildning under 2021. Målsättningen med FSLL är att den ska prägla all fotbollsverksamhet så att alla barn och ungdomar får växa upp och utvecklas i sunda miljöer. Även ledare som tidigare har gått tränarutbildningar där denna del är med skall gå i år för att genom detta förnya kunskaperna samt få möjligheten att diskutera och få andra infallsvinklar på inte alltid lätta funderingar. I dagsläget har ca 1/3 av föreningens ledare genomgått kursen i år. 

Fotbollens Spela Lek & Lär har 5 riktlinjer som diskuteras under utbildningen:

  • Fotboll för alla
  • Barn & Ungdomars villkor
  • Fokus på glädje, lärande och ansträning
  • Hållbart idrottande
  • Fair play
Vid oro för ett barn, riktlinjer
2021-03-25 19:29

Håbo FF är en ideell förening med många barn som är medlemmar. Ibland kan barn berätta för dig som ledare om något som till exempel har hänt hemma, i skolan eller på nätet som gör att du blir orolig. Det kan också vara så att du själv lägger märke till saker och funderar på om barnet mår dåligt eller far illa.  Då är det viktigt att du agerar så att barnet kan få hjälp, må bra och känna sig trygg.  För att göra det enklare för dig som ledare har vi tagit fram riktlinjer som hjälper dig att förstå vad du kan ställas inför och vad du kan göra för att hjälpa barnet. 

För mer information gå in under rubriken Håbo FF ledare, oro för barn.

Stort TACK till Socialförvaltningen i Håbo Kommun samt UNICEF Sverige och HFF Inkluderingsutskott som har hjälpt oss att ta fram detta material.

Film som tydliggör vad en orosanmälan är och vilken skillnad det kan göra

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa