⚽ F09

Välkomna till Flickor -09!
Vi är ett härligt gäng flickor som spelar fotboll tillsammans.
Är du intresserad av att prova på fotboll? Varmt välkommen på våra träningar, du ser när och var i vår kalender.
Kontakta någon av ledarna på plats eller skicka ett mail till Flickor 09 om du vill veta mer.
Seriestart, Örsundsbro borta
2023-05-08 14:28

Vi möter ett Örsundsbro f 9 förstärkt med 5 st f 8.

Då domaren för dagen inte dyker upp eller går att nå så ställer en av våra ledare upp och dömer matchen.

Totalt sett fungerar backlinjen ganska bra men vi har problem med att hjälpa varandra genomgående över hela matchen, en viss bättring finns under tredje perioden.

Vi har även svårt att hitta ut på kanterna med bollen och när vi väl gör det så hittar bollen snabbt in i mitten igen där det ofta var många spelare. Vi får heller inte till spelet mellan våra innermittfältare som nästan aldrig verkar hjälpa varandra.

Örsundsbro skjuter mer än vad vi gör och eftersom vi spelar med 11 mannamål får de även utdelning på några som kanske inte gått in annars.

Tror att vi alla, ledare, spelare hade en känsla av innan att det här skulle bli en lättare match då vi vann i höstas och hade klart spelövertag så lite underskattning vilket straffade sig.

I första perioden startar vi lite svagt men kommer ändå in i matchen och andra halvan är jämn spelmässigt även om de leder med 2-1, mål av Moa.

Vi kommer upp och har ett antal chanser, några inspel men då den som får bollen i mitten framför motståndarmålet får inte ordning på fötter eller boll och inga skott kommer iväg.

Andra tappar vi rejält och de dominerar hela perioden, här märks att vi är trötta och många vill byta när de spelar back, även vissa skador hos oss som leder till att några behöver vila lite mer.

Några spelare kör hela perioden utan byten.

Under tredje får vi en bättre stabilitet i backlinjen och kommer då och då mer upp mot deras mål och kan stundtals ha visst tryck, ett av dessa anfall resulterade i ett mål med flera inblandade, kul med en målskytt som inte gör så många i vanliga fall (Illona).

Örsundsbro vinner med 5  - 2. Och det var en rättvis seger för dem.

DM hemma mot Storvreta
2023-04-22 17:40
En första DM match där energin fällde avgörandet
Energin inför matchen och under matchen var inte på topp idag. Vi tränare märker väldigt tydligt hur uppladdning med vila, dryck och mat varit inför matchdagen.
3 fokus idag var kommunikation, våga skjuta och flytta upp laget.

Trots låg energi så är tjejerna väldigt duktiga i sina defensiva positioner.
Tyvärr får vi efter 5 min 2 som har kramp i baksida lår (Viktigt att värma upp i varje moment och fyllt på med vatten innan)
Vi står rätt och vinner våra dueller om inte första gången så andra gången.
Kommunikationen finns där men vi flyttar inte upp laget när vi har boll. Vi släpper inte till så många chanser men 2 snygga mål mot oss efter första halvlek ifrån distans gör att vi tappa lite energi.

Vi lyfter vikten att flytta upp laget och visa sig framför bollförande spelare. En bra start på andra och i skapar en bra målchans där målvakten möter vår ytter som inte får bollen förbi men ett snyggt anfall. Först en bra bit in i andra kommer ett snöpligt mål som såg ut som inlägg i bortre krysset. Vi tappar mer av redan låg energi och efter ett oturligt mål innan paus så försvinner i stort sett all energi.

Sista perioden så ger vi upp där vi är trötta, slitna och helst vill att det ska ta slut.
Flera som vill byta gör att vi behöver flytta runt med positioner mer än planerat och det blir rörigt och tappar positionsspelet ett par ggr.
Viktigt att fokusera på första 36 min av 75 min där vi bara har 0-2 mot oss och är med och hotar med 1-2.

Fotboll är så mycket mer än resultat. Det krävs mod att leta en pass och spela dom sista 10 min trots stort underläge. Det krävs motivering att vilja vinna nästa duell och det krävs lust att vilja lyssna på oss tränare efter en förlust.
Tjejerna visar idag vilja, mod och lust att delta men energin var inte där hela 75 min idag. Nu ska vi träna med lite högre intensitet och leta fram viljan att vinna nästa duell hos tjejerna.
Dom har det i sig.
Rekarne Girls Cup - summering av helgen
2022-10-24 12:13

Fler bilder (+4) >>

Äntligen kom vi iväg på en cup! Synd att inte alla i laget kunde delta, för det skulle visa sig att cup är så mycket mer än fotboll och att vinna eller förlora.
Gemenskapen och deltagande på plan, utanför plan i omklädningsrummet, allsången i bussen eller prata med andra lag var något som ibland skapar lika viktiga minnen och erfarenhet. Vi som ledar ser en inkluderande grupp och ingen lämnas utanför, alla är med.
På plan som utanför plan.

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till Coop Bålsta som sponsrade med mellanmål på väg till cupen på fredagen <3

Matcherna

Lidingö- Håbo 16-0

Vi märkte direkt vid matchstart att vi mötte ett lag som var väldigt bolltrygga.
Vi slet som vi vanligt göra i våra matcher, tjejerna är lite avvaktande och spelarna känner lite på motståndet. Men efter en täckning 5 min in så kommer en retur som Lidingö får snyggt placerat.
I det läget blir spänningen att möta ett nytt motstånd, cup-match, lag som tränat hårt inför cupen och en tävlingsnivå långt över vår, mer än vi var redo för.
Det ledde till att några hos oss ville byta och inte vara med efter första halvlek.
Det vart många lätta mål för motståndarna som gjorde det väldigt bra och anföll med stor variation.
Men nu var vi med i cupen, snacket i pausen handlade mer om att spela vårt spel, våga hålla bollen, vinna sin match i matchen (dvs varje 1 mot 1 situation) och att respektera motståndarna. Vi vinner som lag och förlorar som lag.
Efter det hör har vi spelare som helt plötsligt säger "jag vill spela", "låt mig spela" och börjar sprida att vi inte skulle vinna matchen, men vi skulle spela vårt bästa och delta.
Vi fick respekt av motståndarna för vi inte tappar humöret och inte ge upp. Vi förlorade stort och vi har ni inget mer att förlora, bara att vinna.

+Vi sprang, duellerade och slet utan boll

-Viljan att våga hålla bollen

Hemresan hem var trots det en positiv sådan.

Rynninge/Syrianska- Håbo 13-0

Vi startar första 5 min inspirerat och vågar passa bollen och hamnar oftast rättvända, men efter 5 min så sätter ett intensivt presspel igång och vi hamnar lite lågt med mittfältet och då kommer målen direkt mot oss.
Lite för mycket repekt för motståndet gör att vi inte riktigt deltar i spelet, sliter och springer men vi blir oftast lite för ivriga och jagar boll för mycket, vi hamnar då ur position när vi får bollen och blir vi nästan våra egna motståndare, ingen att passa och vi skjutsar på egna spelare i stressen att gå iväg bollen.
I först halvleken så gör vi det ändå svårare för motståndarna än i andra. Men vi spelar klart matchen och tjejerna är bestämt beslutsamma att vi ska ge nästa lag en match.

+Vi hamnar rätt med energin, positioner och duellerna.

-Stressade när vi får bollen och rensar bollen istället för driva eller passa.

Här bestämmer vi oss för efter lunchen att tjejerna är värda ett ”Tuna park” besök.
Ledarna länar barnen ensamma i gallerian då vi behöver köpa snacks till hemresan.
Gemenskapen i gruppen blir påtaglig när alla går iväg och hänger ihop som ett lag. Det blir tydligt i gallerian var Håbo är, 12 spelare i matchkläder som går tillsammans och skrattar och snackar högt. Så härligt att se.

Men innan vi vänder våra ”partybussar” hemåt så återstår en match i duggregn.

Vi värmer upp 60 min innan matchstart och försöker få tjejerna att ”checka in” i matchen och ”här och nu”.

Ett glatt gäng värmer upp och vi anar en bra energi och bra närvaro.

Bele/Barkarby - Håbo 3-0

Vi börjar matchen med att spela rättvända och lyckas med att både hålla bollen i 2-3 passningar och anfall på kanten och det ger oss ett första anfall och dom första 5 min är nog det bästa dessa laget presterat. Vi flyttar bollen, ger varandra understöd och pratar med varandra som gör att vi både med boll och utan boll tävlar på en högre nivå än motståndarna.
Det finns en lite snabbare bolltouch hos Bele och det gör också att dom i en snabb omställning gör 1-0 och det står sig i halvtid.
Vi är inte rädda att förlora och har nu bara 1 mål upp. En väldigt hög energi på bänken där alla vill spela, peppa och det nästan går att känna på glöden i viljan att kräma ur det sista för att lyckas spräcka den där nollan som är så viktig och få hål på.
Men Bele har en större vana av att spela jämna matcher och dom vet att läget kommer komma så länge dom inte släpper till något, och det kommer snart 2-0

Efter en rensning som blir en fin djupledsboll som dom iskallt sätter i stolpen. Vi lyckas skapa några fina anfall men Bele är bra positionerade och vi når inte riktigt fram och anfaller med lite för lite spelare. Men energin gör att Bele fick kämpa för 3 mål och vi trots förlust kände att vi inte gav dom något gratis.

+Energin, tävlandet och duellerna.

-Spelet med bollen i sista zonen.

Ett glatt gäng vänder nu hem för att ladda för slutspelet där vi jagar vårt första mål och vinst.

Söndagen bjuder på en kall morgonen med frost på konstgräset och ett lag som nästan spricker av iver att bara få starta matchen som dom bestämt sig för att vinna.

Eskilstuna södra - Håbo 2-3

Blås igång matchen så ska vi ge allt!
Vi är med från start och energin är nästan påtaglig i varje duell. Vi ska inte förlora utan vi skapar redan i första halvlek många fina anfall med lite för hastiga och missade avslut. Vi är ibland lite för nöjda att komma till avslut istället för att göra mål. Det krävs ett självförtroende att se nätet och inte målvakten i ett friläge, och just det gör att vi inte lyckas få in bollen under matchen. Vi skapar många fina anfall, djupledspassningar, uppspel, samarbete men just det sista har vi inte riktigt nerv att kunna slutföra. Dom lägena vi släpper till är långskott vilket gör att vi ger vår målvakt chans att rädda och får stöd av laget.

Så 0-0 efter 40 min och vi ställer upp för straffar. 3 st för chansen att starta. Vi har 2-2 efter 3 straffar och bägge målvakterna ska sedan få lägga varsin straff, där dom missar och vi får chansen att avgöra. Iskallt sätter vi den och glädjen är total. All energi och eufori sprudlar i firandet. Men med respekt för motståndarna tackar vi för god match och firar sedan vidare i omklädningsrummet och även vid bilen.
Motståndarna tackar för en kul match och vill gärna möta oss igen i en träningsmatch, vilket är kul energi att gå därifrån med.
Vi har nått vårt första mål med att vinna och göra mål. Med hög ljudvolym i bussarna rullar vi till lunch och sedan för att möta IFK Västerås i slutspel C final.

Vi har ny plan och tjejerna är trötta, slitna, mätta och ska möta ett lag som på pappret dom har koll på. Denna blir tuff då dom ändå slog Hammarby i deras grupp (då måste man ju vara bra eller hur 😉).

På uppvärmingen så syns några gäspa, kolla på motspelare och lyckas inte checka in i matchen.

IFK Västerås - Håbo 10-0

Vi startar matchen med att gå och inte riktigt vilja tävla på samma nivå som Västerås. Men vi kämpar och lyckas ändå freda oss bra men vi börjar höra lite gnäll och krämpor kommer hos vissa. Vi lyckas ha 3-0 i halvtid och mycket pga ett Västerås som också verkade lite sega. Men så kommer 2 snabba mål och vi slutar helt spela match, hjälpa varandra och lämnar vår målvakt i många frilägen som gör att målen blir flera än vi önskade bjuda på. Men Västerås spelade väldigt bolltryggt och med ett självförtroende hos några spelare som driver på målskörden så springer siffrorna iväg.

+Vi spelar av matchen utan att ilskna till

-Vi ger oss inte en chans att spela utan var nöjda med tidigare vinsten.

Nu vill dom bara hem men i bussarna så har dom varann och gemenskapen i gruppen gör att dom bara kommer ihåg vinsten och allt annat roligt omkring cupen.
Detta ska vi göra igen, så ni vet alla föräldrar. Så dax att ge tjejerna en större lagkassa för vem vet när vi åker på nästa cup och i så fall var. Nu vet dom att cup är något man behöver gjort för att veta hur kul det kan vara.
Och vi ledare är lika stolta över dessa underbara tjejer som spelare, kompis och förebild som ni föräldrar är.
Håbo FF F09 har nu checkat ut för denna cup, men på Tisdag checkar vi in på träningen igen. Vi ses då.

Vaksala hemma
2022-08-21 22:10

Idag var tjejerna på topp, energin var på topp direkt vid matchstart.
Vi startade matchem i högt tempo och visade att vi var hungriga på boll, det kostade på och de sista 5 minuterna i första halvlek orkade vi inte riktigt hålla lika högt tempo och det nyttjade Vaksala, de fick några fina chanser på mål men vår målvakt var vaken och räddade oss.
Första halvlek slutade 0 - 0

Efter bara några minuter efter starten av andra halvlek fick vi ett mål mot oss men vi tappade inte energin pga detta och kort efter det så kvitterade vi. .
Efter detta mål får vi verkligen energin tillbaka, vi spelar som ett lag.
Detta gör att vi lyckas få in ett mål till innan halvleken är slut.

Sista halvleken startas av ett trött Håbo, och vi tappar lite fokus och det spelet vi vill spela.
Det sker en hands i straffområdet vilket leder straff för Vaksala och de får in ett mål.

Matchens summering är super bra, det var varmt och alla tjejer gjorde en superfin insats och vi hade fint stöd och hejarrop från våra supporters, vilket är superviktigt för motivationen.

När matchen är slut känns det som en seger, även om resultatet visar på oavgjort 2 - 2.

Bra jobbat tjejer!

Sista bortamatchen i Sunnersta innan sommaruppehållet
2022-06-20 16:48
På en grus/gräsplan i Sunnersta så fick vi uppleva en laginsats med en nerv som i en vm-final där man njöt av lagets inställning och kämpaglöd.
Vi har 2 avbytare med oss och sätter upp laget med typ fasta positioner. Byten gör att vi roterar lite, men några gör 75 hela minutrar och gör det bra.
Vi har idag från start laget, inställningen och kommunikationen på plats. Det gör att 1:an trillar in och vi tar lite välförtjänt ledningen mot ett motstånd med 5 avbytare. Vi får lite snöpligt 1-1 mot oss efter en hemmastuds på en ojämn plan som målvakten är på. Innan avslut av första så kontrar vi på kanten och får in bollen snyggt och vi hinner före målvakten och trycker in 2-1. Vi går till vila med en välgodkänd period.

Vi lyckas väldigt bra i positionsspelet vilket gör att dom inte får några ytor och 1 mot 1 så ger vi varandra understöd dom gångerna det behövs. Vi har en hög lägsta nivå idag och lyckas bra med att stoppa deras spelare högt.

Vi åker på en straff och lyckats sånär rädda den snyggt.
Men vi kämpar och matchen är jämn och slutar 2-2 och det är nog rättvist om man än skulle vilja haft kvar ledningen vi ändå tog 2 gånger. Grym insats och laget gick och knep 1 poäng på bortaplan idag. Det vi tränat på är att fylla på i anfallet och det såg vi idag.