SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
⚽ Herr

Bli medlem i Håbo FF
BLI MEDLEM
Håbo FF Herr välkommnar alla gamla och nya följare!

Dubbla kryss i helgen!
2020-03-17 20:33
Till vänster startelvan mot VIK, till höger startelvan mot SIF
Dubbla matcher för herrarna i helgen, i lördags stod Västerås IK för motståndet och på söndag var Sigtuna IF motståndare i Upplandscupen. 

Båda matcherna slutade oavgjort och Håbo hämtade upp underläge i båda matcherna med sena kvitteringar. 

Lördagens match slutade 4-4 efter att HFF haft en oturlig start med tidigt insläppt mål. Laget är lite skakat och det tar ett tag innan man hittar sitt spel. Dock är det VIK som är effektivast som gör 3 mål till och Håbo lyckas bara sätta dit en boll. 4-1 i halvtid känns inte riktigt rättvist men det är förutsättningarna inför andra halvlek. Håbo kommer in med ny energi och tar över matchen. Helt rättvist vänder gästerna matchen och den slutar 4-4. 

Målskyttar: Jonathan Sjögren, Karl Bonde x 2 och Gabriel Berg

Söndagens match slutar 2-2 när HFF mönstrar ett lag med flera yngre spelare. Håbo inleder matchen med att äga mycket boll men är inte förmögna till att spela bort motståndet till en början. Sen får laget lite framgång när man börjar hitta hål i Sigtunas mittfält. När man väl lyckas saknas det kyla i den avgörande passningen eller avslutet. Så till till i halvtid står matchen 0-0. 

Två byten görs och 04:orna Filip Sandsten och Albin Ottoson gör entré, vilka som skulle bli direkt avgörande för matchen. Det dröjer inte lång tid innan Albin får bollen brett på vänsterkanten och slår ett fint inspel till Filip som vänder bort sin back och skjuter bollen förbi SIF-målvakten. 1-0 och Sigtuna svarar med att ta sin första handikappstraff, inga misstag från straffskytten 1-1 är ställningen med knappa 40 minuter kvar av matchen och Sigtuna med 2 straffar kvar. 

Håbo fortsätter jaga ledningsmålet men inget resultat för Filip eller Lucas Englund som är närmast med en boll i mål som blir bortdömt för offside. Istället tar Sigtuna sin andra straff men Jesper i mål räddar som hittills inte haft mycket att göra. Fin räddning och det ger Jeppe i mål ett bra självförtroende.

Håbo fortsätter mala på men utan att få till det. Sigtuna tar sin sista straff med en kvart kvar och sätter den. 2-1 och nu måste Håbo göra mål. Men med 3 minuter kvar är det Karl Bonde som kvitterar och gör sitt 6:e (!) mål på sina tre senaste matcher. Håbo fortsätter ösa på för att ta ledningen med det är inte tillräckligt med tid och 2-2 blir slutresultatet. Nu har Håbo FF bra möjligheter att vinna gruppspelet med två matcher kvar i Upplandscupen. 

Nästa match spelas söndag 22/3 mot Bålsta Sanering. 
Hattrick av födelsedagsbarnet
2020-03-08 19:54
Karl Bonde 19 år för dagen och 3-målsskytt
Efter förra helgens start på upplandscupen var det redan uppehåll. Så för dagen var SK Elvan inbokad på en träningsmatch för Håbo FFs något tunna lag. Några spelare vilade på grund av skador och andra hade arbete som förpliktigade deras närvaro. 

Dagens HFF-elva i en 3-5-2 formation:

Emil Ravfalk
Tom Hedlund, Andreas Norman, Karl Lindqvist
Albin Lyckåsen, Karl Bonde, Joakim Törnquist, Sofiane Kerri, Alex Goro
Adrian Ant, Gabriel Berg

Håbo sparkar av matchen och tar genast kommandot, för SK Elvan med ett skadedrabbat lag parkerar lågt och försvarar sig lågt. Matchbilden känns bekant från förra helgen och HFF får anfalla mycket letar efter öppningar i motståndarförsvaret. 

Till en början kommer öppningarna via kanterna där dagens winbacks Albin och Alex kommer löpande gång på gång. Chanserna som skapas är också via inspel eller inlägg från yttre korridoren eller assistzonen. Gabriel Berg är närmast men missar bollen när han dyker upp på bortre stolpe. Adrian är också nära men kan inte få iväg skottet. 

1-0 kommer när Alex Goro och Sofiane Kerri drar isär Elvans högerkant och hittar Karl Bonde i straffområdet som hinner först på bollen och skarvar den på målvakten och får tillbaka returen innan han rullar in bollen i mål. 

2-0 påminner om första målet men kommer från högerkanten. Bonde är även då först på inspelet i straffområdet dock behövdes ingen retur utan bollen går rakt in i mål. 

Halvleken fortsätter på samma sätt med Håbodominans, men man märker att några av spelarna börjar mattas av efter ca 30-35 minuter och SK Elvan får en period då dom får äga lite boll och flytta upp laget på offensiv planhalva utan att hota speciellt mycket. 

Domarn blåser av för halvtid och 2-0 till hemmalaget känns väldigt rättvist. Hade chanser för fler men saknade beslutsamheten. 

Andra halvlek dra igång och vi ser ett bortalag som till en början försöker flytta fram positionerna i försvarsspelet. Det öppnar upp ytor, framförallt för Håbo-forwardsen Adrian och Gabriel att arbeta på som i första halvlek blev väldigt stängda centralt i planen. 

Målchanserna börjat rada upp sig men det är inte förrän 10 minuter in i halvleken Alex plockar ner en hörna och skjuter på Andreas Norman innan 3-0 målet kommer. Innan hade Karl Bonde missat en straff som kunde fullbordat hans hattrick. 

Två byten görs och Emil Kvist och Axel Svahn ersätter Karl Lindqvist och Sofiane Kerri. Det är den senare som kommer in som gör 4-0 när han enkelt slår in ett inspel från kanten.

Födelsedagsbarnet Karl Bonde får revansch från straffmissen och gör sitt hattrick tillslut innan domarna blåser av matchen. 

Matchen var närmare 15-0 än 5-1, vilket visar på att det var en dominant match från Håbo som under hela matchen jobbade hårt i försvarsspelet och gav inte SK Elvan några öppningar att ta sig framåt. Men visar också att effektiviteten måste skärpas till och fler mål måste göras. Det blir att jobba på för laget framöver som nästa helg möter Västerås IK borta nästa lördag och Bålsta Sanering i cupen på söndag.  
Cuppremiär och derby mot FC Kraftleden
2020-03-03 20:16
Tvåmålsskytten Gabriel Berg och William Korpi med sitt första mål i A-laget
Håbo FF öppnade upp gruppspelet  med att spela bort fast hemma mot det lokala laget FC Kraftleden. Ett FCK som kommande säsong ska spela i div 7. Det betyder att hemmalaget hade 3 bonusstraffar att slå under matchen. 

Startelvan för dagen:

Philip Wickgren
Adam Agerfjord, Tom Hedlund, Karl Lindqvist, Albin Ottoson
Jonathan Sjögren, Joakim Törnquist, Rasmus Gunnarsson 
Filip Sandsten, Fabian Tapia, Gabriel Berg

Från första sekund satta Håbo FF fart framåt med bollen och det dröjde drygt en halvminut innan första hörnan var inkasserad. Tyvärr en av flera resultatlösa hörnor under matchen även om det brände till några gånger. 

Det dröjer ett tag innan första målet kommer och några chanser krävdes det innan Gabriel Berg gör mål vacker framspelat av Joakim Törnquist som chippar bollen in bakom backlinjen som Gabbe enkelt kan ta ner och trycka dit bakom en chanslös målvakt i Kraftleden. 

Efter det första målet har HFF ett kolossalt tryck på FCK som knappt får tag i bollen och spelet är mot ett mål. 2-0 kommer efter ett fint inlägg från högerkanten där Jonathan Sjögren letat sig ut, Gabriel Berg kommer stormandes mot bortre stolpen och nickar in bollen i mål. 

Därefter fortsätter matchen att se väldigt ensidig ut och Kraftleden stretar på hårt och för sällan vila med bollen. Dock sticker hemmalaget upp vid ETT tillfälle och det öppnar yta bakom. Då är Håbo FF inte sena med att utnyttjar det och Tom sätter in en tidig djupledsboll som Fabian springer sig fri på och skjuter in i mål. 

Då väljer Kraftleden att ta sin första bonusstraff och är för första gången i offensivt straffområde. En kall Philip i målet gör sig redo, domaren blåser, men FCKs skytt skjuter högt över. Strax därefter blåser domaren för halvtid. 

I halvtid pratar laget om att höja bolltempot, hota mer i djupled och spela lite mer diagonalt. Det görs också två byten 04:orna Albin Ottoson och Filip Sandsten kliver av och Alex Goro och Adrian Ant kommer in. 

Matchen i andra halvlek fortsätter som den första men Kraftleden hamnar ännu djupare i planen och den uteblivna träningen under januari och februari börjar göra sig påmind. Håbo fortsätter skapa målchanser och är det inte Gabriel som tar sig fram är det Adrian eller Adam på högerkanten som är närmast. 

Det är Gabbe som är närmast att göra halvlekens första mål med ett kanonskott i ribban. Men det blir FCK som tar sin andra bonusstraff som gör det. 1-3 och kan det blir lite spänning i matchen?

Tveksamt matchen fortsätter som den gjort och Håbo radar upp målchanser. Emil Alexanderson, Sofiane Kerri och William Korpi gör entré på plan. Då kommer också målen när först Jonathan Sjögren och sedan inbytte William Korpi gör sitt första A-lagsmål med ett snyggt avslut i målvaktens första hörn. 

Siffrorna putsas till genom ännu en straff och matchen slutar 5-2 till Håbo FF. En match där siffrorna absolut kunde bli större men där förmågan och desperationen saknades för att göra ytterligare mål. 

Nästa helg väntar ännu en match hemma på konstgräset och då är det SK Elvan som är på besök. Matchen spelas lördag 13:00. 

 
Träningsmatch två blev en blåsig tillställning
2020-02-27 17:49
Startelvan med vind i håret
Håbo laget åkte till Bälinge IP för träningsmatch mot förra seriekollegan Bälinge IF som lite orättvist åkte ur div 4 efter en stökig säsong i fjol. Håbo hade inför matchen tränat väldigt hårt och intensivt sedan förra matchen och det syntes på plan att det var en hel det tunga ben. 

Håbo mönstrade följande startelva:

Philip Wickgren
Albin Lyckåsen, Tom Hedlund, Emil Alexandersson, Karl Lindqvist
Joakim Törnquist, Karl Bonde, Jonathan Sjögren
Gabriel Berg, Fabian Tapia, Adrian Ant

Håbo inledde klart bäst och var lyckosamma med sitt höga försvarsspel. Flera gånger vann Håbo bollen högt när Bälinge blev felvända med boll djupt på egen planhalva. Det resulterade också i matchens första mål som Gabriel förarbetade snyggt på sin högerkant till Fabian som bara kunde styra in bollen i öppet mål. 

Efter målet tappade dock bortalaget sitt inledande fina försvarsspel i den kraftiga motvinden och ytorna blev större mellan lagdelarna. Det var inte Bälinge sena på att utnyttja som kunde skickligt spela sig förbi HFFs första press gång på gång utan problem. Det gjorde att Håbo blev passiva och lite tagna över hur öppet det blev och kändes vilse i sina utgångspositioner. Därefter började BIF hota med bollar bakom backlinjen som, framförallt på deras skickliga högerytter. Det var även den spelaren som kvitterade till 1-1 när han snyggt sprang sig fri på en genomskärare och lurade upp Philip i mål. 

Frustrationen blev uppenbar och nu började Håbo få problem med speluppbyggnaden när BIF verkligen hade vind i ryggen, inte bara bokstavligen. Fastna ofta med boll där Bälingespelarna kunde arbeta framåt i försvarspelet. 

Gjorde att fler och fler spelare sökte sig närmare boll istället för att hålla sina höga utgångspositioner och gå iväg i djupled för att öppna ytor. Vid ett sånt tillfälle tappade Håbo FF boll djupt på egen planhalva och Bälinge kunde gå direkt på mål och även ta ledningen. 

Håbo hade några bra chanser under halvleken främst skapade av Gabbe som hade ett stort övertag på sina motspelare. Dock resulterade det inte i några mål. 

Till i halvtid var laget uppenbart frustrerat och det kändes att kropparna inte riktigt svarade på vad huvudena ville. Men till andra halvlek hoppade några pigga ben in och formationen vreds som lite. 

Det resulterade snabbt i att Bälinge inte fick samma grepp i sitt presspel och började tveka när pressen skulle sättas. Det gjorde att Håbo blev bekvämare i sin speluppbyggnad och kunde hitta fler vägar fram och längre anfall. Tidigt skapades ett bra läge där Adrian löpt sig fri, men en mot en mot målvakten kunde han inte få iväg avslutet. Fler byten görs från båda lagen och det blir en period där båda lagen försöker hitta sitt spel. Nyinbytte Filip Sandsten född 2004 är nära att ta sig igenom men blir snuvad precis innan han ska ta avslutet. 

Istället är det lite ologiskt Bälinge som uttökar sin ledning efter ett konstigt skott som tar i ribban och studsar ut till för Håbo-perspektivet fel spelare. 3-1 och Håbo känner sig lite tagna. Men jobbar sig sakta framåt i planen men är lite för ofokuserade eller inte skickliga nog för att klara Bälinges aggressiva spel. Dock tar sig Håbo till några hörnor men det är egentligen hopplöst att slå dom då vinden tar bollen åt alla möjliga håll. 

Men på just en hörna reducerar Håbo genom Emil Kvist som gör sitt första A-lagsmål. Bollen slås inåtskruvad av Sofiane från vänster och blåser in mot mållinjen där Emil klackar bollen, turligt eller skickligt det vet nog ingen, förbi Bälinge-keepern. 

Håbo försöker trycka på för en kvittering men tiden rinner ut och domaren blåser av matchen. 

En match där man kan önska sig mer av spelarnas prestationer, försvarsspelet såg otryggt ut och speluppbyggnaden lite lättläst. Blir mer jobb kommande veckor för att sätta sakerna på plats. 

Tack till Bälinge som bjöd på ett bra motstånd och det kan nog bli en bra säsong för laget i div 5 med deras nya tränare. Vi önskar Bälinge lycka till i femman. 

Nästa helg väntar första omgången i upplandscupen och då står Bålsta-"rivalen" FC Kraftleden för motståndet på konstgräset vi Gröna Dalen, hoppas vi ser er på plats!


Träningsmatchandet igång 2020
2020-02-09 18:53
Startelvan med spelare som alla har en bakgrund i föreningens ungdomsverksamhet
Bortalaget Håbo FF idag i helt nya fräscha matchställ från Macron ställde upp med en ganska nysammansatt startelva formerad såhär:

Philip Wickgren
Emil Alexanderson, Tom Hedlund, Andreas Norman, Karl Lindqvist
Joakim Törnquist, Sofiane Kerri, Jonathan Sjögren
Adrian Ant, Axel Svahn, Gabriel Berg

Håbo FF börjar bäst och skapar en farlighet redan i första anfallet. Men det är hemmalaget Erikslunds KF som tar ledningen när Håbo FF mittfältare tappar boll djupt på egen planhalva. Det var inte första och sista gången laget skulle slarva runt eget straffområde med bollen. Med 1-0 i baken går Håbo FF framåt och visar på ett småtrevlig spel och en hel del av det som har arbetats på under försäsongen. Et högt försvarspel som gör att hemma laget får spela ganska ofta bollar direkt i djupled och som inte orsakar några nämnvärda besvär. Gabriel och Adrian kommer till några lägen som nästan kan bli något men inte riktigt. Strax där efter får EKF hörna och det är en dåligt slagen hörna som Håbo lyckas slå in i eget mål. Så helt ologiskt till matchbilden står det ganska tidigt 2-0 till hemmalaget utan att egentligen hotat på något sätt. 

Håbo spelar enkelt igenom och förbi motståndarns press och hamnar ofta i lägen där spelare blir omarkerad bakom motståndarmittfältet. Där ifrån saknas skärpan att förvalta dom fina ytorna. Gabbe är närmast som kan driva inåt i straffområdet och ta sig förbi en motståndare och få ett fint läge, dock får han inte till avslutet och målvakten kan rädda. 

Under senast veckorna har laget arbetat med sitt press och täcknings-spel och vi får se på en hel del bra sekvenser i första halvlek. Dock märker man att laget inte riktigt har uthålligheten att behålla intensiteten halvleken ut. Matchen hamnar i en ganska böljande period då Håbo allt för ofta tappar bollen men snabbt får eller vinner tillbaka den. HFF är oförmögna att etablera ett större tryck på motståndarna och därav blir det ganska många långa löp och utdragna lag. 

Innan halvtidsvila kommer ännu ett misstag i speluppbyggnad där återigen en felvänd spelare slarvar och motståndarforwarden får en öppen gatan mot mål, Andreas Norman gör sitt yttersta för att förhindra ett friläge och tar kontakt med forwarden som faller, ganska lätt och villigt mot marken. Domaren blåser och pekar på straffpunkten. Straffen sitter hårt i vänstra burgaveln och Philip som är en straffspeciallist år chanslös trotts att han gått åt rätt håll. 

I halvtid pratar laget om att fortsätta arbeta på och att 3-0 kanske inte speglar matchbilden. Laget får några punkter att arbeta med i andra halvlek och 3 nya spelare gör entré. Emil Kvist tillsammans med U19-spelarna William Korpi (18 år) och Filip Sandsten (16 år) kommer in. 

Tidigt märker man att EKF flyttar fram sina positioner i försvarsspelet och blir lite mer aggressiva, det blir en ny utmaning för Håbo FF-laget att hantera. Håbo hanterar det ganska väl men lyckas trots det inte ta sig vidare fram till några vassa lägen i början av halvleken. Den som är närmas är nyinbytte Filip som är på väg förbi ute på sin vänsterkant. 

Första målet i halvleken görs av laget i ledning efter en tilltrasslad situation i hörna då Håbo inte kan få undan bollen trots otaliga försök. Tillslut hamnar den retligt bakom Filip i mål. Som ärlig talat bara släppt in skitmål. 

Håbo är laget som försöker men det är EKF som känns vassast i sina omställningar. Matchbilden blir väldigt böljande och inget av lagen orkar hålla ihop sina lag. Håbo är dock fortfarande piggt när bollen spelas framåt, Adrian, Filip och Gabbe utgör en spännande trio längst fram och understödda av William Korpi kombinerar dom sig fram till några halvchanser. Det dröjer dock ett tag innan Håbo får spräcka nollan och det är när kraftpaketet Jonathan Sjögren vinner en närkamp (borde varit frispark) högt på hemmalagets planhalva och bollen hamnar hos Adrian som löper sig fri och placerar in reduceringsmålet. 

Matchen där efter är egentligen ganska seg och inget av lagen riktigt orkar att forcera framåt utan att tappa balansen. Så det blir inte så mycket till utav chansväg. EKF har en ribbträff efter hörna och det är nog mer på HFFs oförmåga att freda sitt straffområde vid liggande boll än något annat. 

Sammanfattningsvis är det en helt ok match av bortalaget där man inte får stirra sig blind på resultatet utan se utvecklingen i processen att bygga om laget, etablera arbetssättet och få nyttiga minuter i benen som det absolut viktigaste. Vi tackar Erikslunds KF för en trevlig match och domarna för en bra nivå även om inte nya reglerna gällde. Givetvis stort tack till våra tappra följare som var på plats! 

Nästa träningsmatch spelas 22/2 borta mot Bälinge IF. 
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Sön 3/10 14:00
2 - 1  
Sön 26/9 15:00
2 - 0  
Sön 19/9 13:00
2 - 2  
Sön 12/9 13:00
2 - 2  
Sön 5/9 13:00
0 - 2  
Sön 29/8 13:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa