⚽ Herr

Dubbla kryss i helgen!
2020-03-17 20:33
Till vänster startelvan mot VIK, till höger startelvan mot SIF
Dubbla matcher för herrarna i helgen, i lördags stod Västerås IK för motståndet och på söndag var Sigtuna IF motståndare i Upplandscupen.

Båda matcherna slutade oavgjort och Håbo hämtade upp underläge i båda matcherna med sena kvitteringar.

Lördagens match slutade 4-4 efter att HFF haft en oturlig start med tidigt insläppt mål. Laget är lite skakat och det tar ett tag innan man hittar sitt spel. Dock är det VIK som är effektivast som gör 3 mål till och Håbo lyckas bara sätta dit en boll. 4-1 i halvtid känns inte riktigt rättvist men det är förutsättningarna inför andra halvlek. Håbo kommer in med ny energi och tar över matchen. Helt rättvist vänder gästerna matchen och den slutar 4-4.

Målskyttar: Jonathan Sjögren, Karl Bonde x 2 och Gabriel Berg

Söndagens match slutar 2-2 när HFF mönstrar ett lag med flera yngre spelare. Håbo inleder matchen med att äga mycket boll men är inte förmögna till att spela bort motståndet till en början. Sen får laget lite framgång när man börjar hitta hål i Sigtunas mittfält. När man väl lyckas saknas det kyla i den avgörande passningen eller avslutet. Så till till i halvtid står matchen 0-0.

Två byten görs och 04:orna Filip Sandsten och Albin Ottoson gör entré, vilka som skulle bli direkt avgörande för matchen. Det dröjer inte lång tid innan Albin får bollen brett på vänsterkanten och slår ett fint inspel till Filip som vänder bort sin back och skjuter bollen förbi SIF-målvakten. 1-0 och Sigtuna svarar med att ta sin första handikappstraff, inga misstag från straffskytten 1-1 är ställningen med knappa 40 minuter kvar av matchen och Sigtuna med 2 straffar kvar.

Håbo fortsätter jaga ledningsmålet men inget resultat för Filip eller Lucas Englund som är närmast med en boll i mål som blir bortdömt för offside. Istället tar Sigtuna sin andra straff men Jesper i mål räddar som hittills inte haft mycket att göra. Fin räddning och det ger Jeppe i mål ett bra självförtroende.

Håbo fortsätter mala på men utan att få till det. Sigtuna tar sin sista straff med en kvart kvar och sätter den. 2-1 och nu måste Håbo göra mål. Men med 3 minuter kvar är det Karl Bonde som kvitterar och gör sitt 6:e (!) mål på sina tre senaste matcher. Håbo fortsätter ösa på för att ta ledningen med det är inte tillräckligt med tid och 2-2 blir slutresultatet. Nu har Håbo FF bra möjligheter att vinna gruppspelet med två matcher kvar i Upplandscupen.

Nästa match spelas söndag 22/3 mot Bålsta Sanering.