Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
⚽ Herr
Hattrick av födelsedagsbarnet
2020-03-08 19:54
Karl Bonde 19 år för dagen och 3-målsskytt
Efter förra helgens start på upplandscupen var det redan uppehåll. Så för dagen var SK Elvan inbokad på en träningsmatch för Håbo FFs något tunna lag. Några spelare vilade på grund av skador och andra hade arbete som förpliktigade deras närvaro. 

Dagens HFF-elva i en 3-5-2 formation:

Emil Ravfalk
Tom Hedlund, Andreas Norman, Karl Lindqvist
Albin Lyckåsen, Karl Bonde, Joakim Törnquist, Sofiane Kerri, Alex Goro
Adrian Ant, Gabriel Berg

Håbo sparkar av matchen och tar genast kommandot, för SK Elvan med ett skadedrabbat lag parkerar lågt och försvarar sig lågt. Matchbilden känns bekant från förra helgen och HFF får anfalla mycket letar efter öppningar i motståndarförsvaret. 

Till en början kommer öppningarna via kanterna där dagens winbacks Albin och Alex kommer löpande gång på gång. Chanserna som skapas är också via inspel eller inlägg från yttre korridoren eller assistzonen. Gabriel Berg är närmast men missar bollen när han dyker upp på bortre stolpe. Adrian är också nära men kan inte få iväg skottet. 

1-0 kommer när Alex Goro och Sofiane Kerri drar isär Elvans högerkant och hittar Karl Bonde i straffområdet som hinner först på bollen och skarvar den på målvakten och får tillbaka returen innan han rullar in bollen i mål. 

2-0 påminner om första målet men kommer från högerkanten. Bonde är även då först på inspelet i straffområdet dock behövdes ingen retur utan bollen går rakt in i mål. 

Halvleken fortsätter på samma sätt med Håbodominans, men man märker att några av spelarna börjar mattas av efter ca 30-35 minuter och SK Elvan får en period då dom får äga lite boll och flytta upp laget på offensiv planhalva utan att hota speciellt mycket. 

Domarn blåser av för halvtid och 2-0 till hemmalaget känns väldigt rättvist. Hade chanser för fler men saknade beslutsamheten. 

Andra halvlek dra igång och vi ser ett bortalag som till en början försöker flytta fram positionerna i försvarsspelet. Det öppnar upp ytor, framförallt för Håbo-forwardsen Adrian och Gabriel att arbeta på som i första halvlek blev väldigt stängda centralt i planen. 

Målchanserna börjat rada upp sig men det är inte förrän 10 minuter in i halvleken Alex plockar ner en hörna och skjuter på Andreas Norman innan 3-0 målet kommer. Innan hade Karl Bonde missat en straff som kunde fullbordat hans hattrick. 

Två byten görs och Emil Kvist och Axel Svahn ersätter Karl Lindqvist och Sofiane Kerri. Det är den senare som kommer in som gör 4-0 när han enkelt slår in ett inspel från kanten.

Födelsedagsbarnet Karl Bonde får revansch från straffmissen och gör sitt hattrick tillslut innan domarna blåser av matchen. 

Matchen var närmare 15-0 än 5-1, vilket visar på att det var en dominant match från Håbo som under hela matchen jobbade hårt i försvarsspelet och gav inte SK Elvan några öppningar att ta sig framåt. Men visar också att effektiviteten måste skärpas till och fler mål måste göras. Det blir att jobba på för laget framöver som nästa helg möter Västerås IK borta nästa lördag och Bålsta Sanering i cupen på söndag.  

Nyhetsarkiv
Dubbla kryss i helgen!2020-03-17 20:33
2018-01-07 20:55
 
Välkommen Nästa
♚ Huvudsponsorer
💗 Stöd Håbo FF