Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
⚽ Herr
Cuppremiär och derby mot FC Kraftleden
2020-03-03 20:16
Tvåmålsskytten Gabriel Berg och William Korpi med sitt första mål i A-laget
Håbo FF öppnade upp gruppspelet  med att spela bort fast hemma mot det lokala laget FC Kraftleden. Ett FCK som kommande säsong ska spela i div 7. Det betyder att hemmalaget hade 3 bonusstraffar att slå under matchen. 

Startelvan för dagen:

Philip Wickgren
Adam Agerfjord, Tom Hedlund, Karl Lindqvist, Albin Ottoson
Jonathan Sjögren, Joakim Törnquist, Rasmus Gunnarsson 
Filip Sandsten, Fabian Tapia, Gabriel Berg

Från första sekund satta Håbo FF fart framåt med bollen och det dröjde drygt en halvminut innan första hörnan var inkasserad. Tyvärr en av flera resultatlösa hörnor under matchen även om det brände till några gånger. 

Det dröjer ett tag innan första målet kommer och några chanser krävdes det innan Gabriel Berg gör mål vacker framspelat av Joakim Törnquist som chippar bollen in bakom backlinjen som Gabbe enkelt kan ta ner och trycka dit bakom en chanslös målvakt i Kraftleden. 

Efter det första målet har HFF ett kolossalt tryck på FCK som knappt får tag i bollen och spelet är mot ett mål. 2-0 kommer efter ett fint inlägg från högerkanten där Jonathan Sjögren letat sig ut, Gabriel Berg kommer stormandes mot bortre stolpen och nickar in bollen i mål. 

Därefter fortsätter matchen att se väldigt ensidig ut och Kraftleden stretar på hårt och för sällan vila med bollen. Dock sticker hemmalaget upp vid ETT tillfälle och det öppnar yta bakom. Då är Håbo FF inte sena med att utnyttjar det och Tom sätter in en tidig djupledsboll som Fabian springer sig fri på och skjuter in i mål. 

Då väljer Kraftleden att ta sin första bonusstraff och är för första gången i offensivt straffområde. En kall Philip i målet gör sig redo, domaren blåser, men FCKs skytt skjuter högt över. Strax därefter blåser domaren för halvtid. 

I halvtid pratar laget om att höja bolltempot, hota mer i djupled och spela lite mer diagonalt. Det görs också två byten 04:orna Albin Ottoson och Filip Sandsten kliver av och Alex Goro och Adrian Ant kommer in. 

Matchen i andra halvlek fortsätter som den första men Kraftleden hamnar ännu djupare i planen och den uteblivna träningen under januari och februari börjar göra sig påmind. Håbo fortsätter skapa målchanser och är det inte Gabriel som tar sig fram är det Adrian eller Adam på högerkanten som är närmast. 

Det är Gabbe som är närmast att göra halvlekens första mål med ett kanonskott i ribban. Men det blir FCK som tar sin andra bonusstraff som gör det. 1-3 och kan det blir lite spänning i matchen?

Tveksamt matchen fortsätter som den gjort och Håbo radar upp målchanser. Emil Alexanderson, Sofiane Kerri och William Korpi gör entré på plan. Då kommer också målen när först Jonathan Sjögren och sedan inbytte William Korpi gör sitt första A-lagsmål med ett snyggt avslut i målvaktens första hörn. 

Siffrorna putsas till genom ännu en straff och matchen slutar 5-2 till Håbo FF. En match där siffrorna absolut kunde bli större men där förmågan och desperationen saknades för att göra ytterligare mål. 

Nästa helg väntar ännu en match hemma på konstgräset och då är det SK Elvan som är på besök. Matchen spelas lördag 13:00. 

 

Nyhetsarkiv
Dubbla kryss i helgen!2020-03-17 20:33
2018-01-07 20:55
 
Välkommen Nästa
♚ Huvudsponsorer
💗 Stöd Håbo FF