SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Intervju med Philip Lyons, ny huvudtränare för Håbo FFs Damlag.
2021-05-10 21:52
Philip Lyons, ny huvudtränare för Håbo FF damlag och Håbo FFs ordförande Anna Larsson

Vem är Philip Lyons?
Jag är 66 år men jag är fortfarande en tonåring i hjärtat trots att jag har varit en del av det här underbara game över 50 år som spelare och som tränare. Jag är så glad att jag fortfarande är motiverad att jag kan utvecklas mer och ge min erfarenhet till spelare i alla åldrar. Jag älskar mitt jobb och är glad att vara en del av den här klubben i minst två år. Tack Håbo FF.

Som spelare har jag varit proffs och spelat i den engelska (West Ham United) och spanska (Sevilla) högsta ligan. Är utbildad fotbollstränare i England men det är i Sverige som min tränarkarriär tog fart när jag flyttade hit med min fru som är i från Sverige. Jag har mer än 30 års erfarenhet och har tränat allt i från Juniorer på pojksidan, Herrlag Div 2 till Dam Div 1.

 
Att tänka på som en ledare för att utveckla våra unga spelare och hålla dem kvar inom fotbollen under lång tid?

Jag tror mycket på utvecklingen av ungdomsspelare och mitt fokus är först på den unga personen inte spelaren, det är viktigt för mig att lära känna de unga spelarna och att ha kul på planen och få barnen att träna eftersom det är kul att komma och träffa nya vänner och utvecklas tillsammans till en grupp positiva spelare och positiva ledare.

Fotboll är den mest spelade sporten i världen och det är ett bra sätt att få barnen att vara en del av något och växa och utvecklas långsamt men på rätt sätt. Det är  precis som i skolan, ju äldre du är desto mer fokus och mer tid behöver du lägga ner. Vi behöver alla alternativ precis som i livet. Det är mitt mål att utveckla unga spelare till juniorer, utveckla juniorer upp till damlaget och veta att spelaren i laget kom upp till damlaget och har genom åren haft det kul med en Håbo-ledare som bryr sig om utvecklingen inte bara för att vinna och bygga Håbo FF utan med fokus på att utveckla individen. Med detta kommer vi att vinnna mer än bara en fotbollsmatch.

För seniorspelare behöver vi arbeta mer på den fysiska sidan av spelarutvecklingen, så att de känner sig stark, kraftfull, snabb, smidig och med en kondition för att möta spelets krav. Ett schema för året runt behövs för att stärka dessa färdigheter varje vecka.  Hjälp spelarna att ta ansvar för att träna på egen hand men utan för mycket press. Håll träningarna roliga och bygg en stark grupp så kommer spelarna att stanna. Det vi vill är ju också att när spelarna blir äldre är det en fantastisk tid att få spelaren att bli ledare i föreningen och inte sluta med idrotten de älskar och kasta fotbollskorna på hyllan.

Vad är ditt första intryck av Håbo FF?

Mitt första intryck av Håbo FF är bara positivt. Jag har sett många unga människor komma till träningen och med bra fotbollsövningar. Det är en klubb som är öppen för alla ungdomar som inte vill vara toppelit och ge alla möjligheter att få chansen att spela och ha kul eller utvecklas till en damlagspelare eller på pojksidan till att bli  en herrlagsspelare. Jag hoppas att jag med mitt ledarskap och med hjälp av mina tränare och klubben skall kunna ta damlaget uppåt i seriesystemet. Det finns många duktiga unga talanger i damlaget och damjunior men även i de yngre lagen.

Vilken liga i Europa tittar du mest på och behöver ditt favoritlag?

England och mitt favoritlag är West Ham U och Man U men det finns många bra lag i England "its the hart of football!"

Välkommen till Håbo FF Philip!


Nyhetsarkiv
Knattefotbollsskolan2021-05-06 17:38
2020-08-27 16:50
Sponsorer till Håbo FF2020-08-27 16:47
ÅRSMÖTE 20202020-01-21 08:45
The new Hero is born!2020-01-14 23:18
All Welcome Cup2019-05-15 10:00
Vi startar GåFotboll :)2019-03-21 10:41
Öppettider kansliet2018-11-20 14:04
2018-04-16 19:52
Sparbankens stipendier2018-01-03 16:11
IdrottOnline2017-12-28 10:45
 
Fotbollens spela, lek och lär
💗 Stöd Håbo FF
Stöd våra sponsorer som stödjer oss!
Välkommen Nästa