⚽ Herr

Träningsmatchandet igång 2020
2020-02-09 18:53
Startelvan med spelare som alla har en bakgrund i föreningens ungdomsverksamhet
Bortalaget Håbo FF idag i helt nya fräscha matchställ från Macron ställde upp med en ganska nysammansatt startelva formerad såhär:

Philip Wickgren
Emil Alexanderson, Tom Hedlund, Andreas Norman, Karl Lindqvist
Joakim Törnquist, Sofiane Kerri, Jonathan Sjögren
Adrian Ant, Axel Svahn, Gabriel Berg

Håbo FF börjar bäst och skapar en farlighet redan i första anfallet. Men det är hemmalaget Erikslunds KF som tar ledningen när Håbo FF mittfältare tappar boll djupt på egen planhalva. Det var inte första och sista gången laget skulle slarva runt eget straffområde med bollen. Med 1-0 i baken går Håbo FF framåt och visar på ett småtrevlig spel och en hel del av det som har arbetats på under försäsongen. Et högt försvarspel som gör att hemma laget får spela ganska ofta bollar direkt i djupled och som inte orsakar några nämnvärda besvär. Gabriel och Adrian kommer till några lägen som nästan kan bli något men inte riktigt. Strax där efter får EKF hörna och det är en dåligt slagen hörna som Håbo lyckas slå in i eget mål. Så helt ologiskt till matchbilden står det ganska tidigt 2-0 till hemmalaget utan att egentligen hotat på något sätt.

Håbo spelar enkelt igenom och förbi motståndarns press och hamnar ofta i lägen där spelare blir omarkerad bakom motståndarmittfältet. Där ifrån saknas skärpan att förvalta dom fina ytorna. Gabbe är närmast som kan driva inåt i straffområdet och ta sig förbi en motståndare och få ett fint läge, dock får han inte till avslutet och målvakten kan rädda.

Under senast veckorna har laget arbetat med sitt press och täcknings-spel och vi får se på en hel del bra sekvenser i första halvlek. Dock märker man att laget inte riktigt har uthålligheten att behålla intensiteten halvleken ut. Matchen hamnar i en ganska böljande period då Håbo allt för ofta tappar bollen men snabbt får eller vinner tillbaka den. HFF är oförmögna att etablera ett större tryck på motståndarna och därav blir det ganska många långa löp och utdragna lag.

Innan halvtidsvila kommer ännu ett misstag i speluppbyggnad där återigen en felvänd spelare slarvar och motståndarforwarden får en öppen gatan mot mål, Andreas Norman gör sitt yttersta för att förhindra ett friläge och tar kontakt med forwarden som faller, ganska lätt och villigt mot marken. Domaren blåser och pekar på straffpunkten. Straffen sitter hårt i vänstra burgaveln och Philip som är en straffspeciallist år chanslös trotts att han gått åt rätt håll.

I halvtid pratar laget om att fortsätta arbeta på och att 3-0 kanske inte speglar matchbilden. Laget får några punkter att arbeta med i andra halvlek och 3 nya spelare gör entré. Emil Kvist tillsammans med U19-spelarna William Korpi (18 år) och Filip Sandsten (16 år) kommer in.

Tidigt märker man att EKF flyttar fram sina positioner i försvarsspelet och blir lite mer aggressiva, det blir en ny utmaning för Håbo FF-laget att hantera. Håbo hanterar det ganska väl men lyckas trots det inte ta sig vidare fram till några vassa lägen i början av halvleken. Den som är närmas är nyinbytte Filip som är på väg förbi ute på sin vänsterkant.

Första målet i halvleken görs av laget i ledning efter en tilltrasslad situation i hörna då Håbo inte kan få undan bollen trots otaliga försök. Tillslut hamnar den retligt bakom Filip i mål. Som ärlig talat bara släppt in skitmål.

Håbo är laget som försöker men det är EKF som känns vassast i sina omställningar. Matchbilden blir väldigt böljande och inget av lagen orkar hålla ihop sina lag. Håbo är dock fortfarande piggt när bollen spelas framåt, Adrian, Filip och Gabbe utgör en spännande trio längst fram och understödda av William Korpi kombinerar dom sig fram till några halvchanser. Det dröjer dock ett tag innan Håbo får spräcka nollan och det är när kraftpaketet Jonathan Sjögren vinner en närkamp (borde varit frispark) högt på hemmalagets planhalva och bollen hamnar hos Adrian som löper sig fri och placerar in reduceringsmålet.

Matchen där efter är egentligen ganska seg och inget av lagen riktigt orkar att forcera framåt utan att tappa balansen. Så det blir inte så mycket till utav chansväg. EKF har en ribbträff efter hörna och det är nog mer på HFFs oförmåga att freda sitt straffområde vid liggande boll än något annat.

Sammanfattningsvis är det en helt ok match av bortalaget där man inte får stirra sig blind på resultatet utan se utvecklingen i processen att bygga om laget, etablera arbetssättet och få nyttiga minuter i benen som det absolut viktigaste. Vi tackar Erikslunds KF för en trevlig match och domarna för en bra nivå även om inte nya reglerna gällde. Givetvis stort tack till våra tappra följare som var på plats!

Nästa träningsmatch spelas 22/2 borta mot Bälinge IF.