Referat: Håbo FF - Märsta IK
En viktig seger mot Märsta IK!
2018-08-27 23:46, Herr
Ett av många bra samarbeten på planen mellan Jonathan Kroon och Rasmus Mörk Ahlvik!
Den gångna helgen tog Håbo FF emot topplaget Märsta IK på Björkvallen. Håbo FF killarna var väldigt taggade inför matchen. det syntes redan från min 1, vilket lag som bestämde tempot i matchen. Håbo FFs försvar stod upp bra i inledningen av matchen. Det gjordes ett par enkla boll tapp i början men inget som ledde till något mål för motståndarna. i 20 min får Håbo en hörna från höger, det blir en till trasslad situation i mitt försvaret i Märsta som sedan nickas ut i mitten på straff området. Där står Simon Habte och plockar upp bollen, han trycker till bollen med dojan och den går via målvakten in i mål 1-0 till Håbo FF. Matchen böljar fram och tillbaka. Det känns som Håbo har allt under kontroll. I 33 min från Roni bra djupleds boll i mitten som han kan jobba med. Det resulterar i att han rundar målvakten och sätter 2-0 i tom bur! Håbo FF fortsätter med sitt piga spel, har flera bra uppspels kombinationer som leder till ett par halv chanser. Så i 43 min så slår Jonathan Kroon till och 3-0 till Håbo FF.

Håbo FF startar andra halvlek okej, men efter hand så börjar man tappa det spel man hade i första halvlek. Och det börjar se lite oroligt och nervöst på olika håll. I 66 min reducerar Märsta till 3-1. Håbo FF gör tre byten för att förändra match bilden. Till en början så händer det ingenting. Märsta får en straff i 69 min och gör 3-2. Efter det tycker jag att Håbo FF kommer tillrätta med sina positioner och börjar trycka bort motståndarna från det egna målet. Matchen slutar med en härlig seger mot ett topplag i Div3.